Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Výprask ako hrom: Belgičania odchádzajú zo Švajčiarska s päťkou

BRATISLAVA - Tí, ktorí nevideli tento nádherný zápas, môžu ľutovať. Švajčiarsko hostilo v 2. skupine A-divízie Ligy národov vedúci tím tabuľky Belgicko.
Zdroj: 30105
Zdieľajte:

Futbalisti Švajčiarska sú tretím účastníkom finálového turnaja Ligy národov UEFA 2018/2019. Prvenstvo v 2. skupine A-divízie si zabezpečili nedeľňajším triumfom 5:2 nad Belgickom v Luzerne. Hetrikom sa blysol Haris Seferovič. Švajčiari vyhrali skupinu pred svojim nedeľňajším súperom vďaka lepšej bilancii zo vzájomných zápasov.

Prečítajte si aj

VIDEO Škrtel zrejme čoskoro zmení klub!

Hosťujúce Belgicko vletelo do zápasu ako veľká voda a po dvoch góloch Thorgana Hazarda viedlo v 17 minúte 2:0. Domáce Švajčiarsko však nezložilo zbrane. V 27. minúte znížil z pokutového kopu Ricardo Rodríguez a o štyri minúty neskôr vyrovnal Haris Seferovič. Od tej doby boli Švajčiari o niečo aktívnejší a dočkali sa odmeny. V 44. minúte sa po rýchlom protiútoku opäť presadil Haris Seferovič. Do šatní sa preto odchádzalo za stavu 3:2.

Po prestávke zvýšil na 4:2 Elvedi a v 84. dovŕšil Seferovič hetrik. Švajčiari mali pri rovnosti bodov s Belgickom lepšiu bilanciu vzájomných stretnutí, prvý zápas prehrali u súpera "iba" 1:2.
Už v sobotu si postup na štvorčlenný finálový turnaj Ligy národov zabezpečilo Portugalsko, ktoré bude v júni budúceho roka jeho hostiteľom.

Švajčiarsko - Belgicko 5:2 (3:2)

Góly: 2. a 17. T. Hazard - 27. Ricardo Rodríguez, 31., 44. a 85. Seferović, 62. Elvedi

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články