Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Výkon hodný reprezentanta: Toto je budúcnosť slovenského futbalu

TRNAVA - Na ľavom kraji obrany našla slovenská futbalová reprezentácia alternatívu k Tomášovi Hubočanovi, ktorý pre trest za dve žlté karty nemohol nastúpiť v piatkovom zápase 1. skupiny B-divízie Ligy národov proti Ukrajine (4:1).
Zdroj: 30090
Zdieľajte:

Šancu namiesto 33-ročného zadáka Olympique Marseille dostal Dávid Hancko, ktorý sa jej zhostil na výbornú. Okrem poctivého plnenia si defenzívnych úloh výdatne podporoval útočnú fázu mužstva a podal výkon hodný reprezentanta.

Prečítajte si aj

VIDEO+FOTO Bývalá hviezda belasých: Slovan som zbožňoval, dnes som z neho smutný

"Paráda! Pre mňa sú to neuveriteľné emócie a skúsenosti, že som dostal možnosť nastúpiť medzi takýmito hráčmi v základnej zostave. Zápas som si užíval. Som rád, že sme Ukrajincom strelili štyri góly a zvíťazili pred našimi fanúšikmi," neskrýval nadšenie 20-ročný obranca, ktorý v tejto sezóne odohral za svoj klub ACF Fiorentina len jeden polčas ligového zápasu so Spalom. Absenciu praxe na ňom nebolo vidieť, proti Ukrajine vydržal hrať vo vysokom tempe celých 90 minút. "Bol som správne nadržaný, vôbec som nepociťoval, že by mi nedostatok zápasovej praxe prekážal. Fyzicky na tréningoch veľmi dobre pracujem, upravil som po konzultáciách s nutričným poradcom stravovanie a cítim sa výborne. Keďže som zmenil stopérsku pozíciu za kraj obrany, potreboval som zhodiť pár kíl. Teraz sa mi po ihrisku lepšie 'lieta'," dodal Hancko.

V klube má ťažkú pozíciu, na jeho "fleku" hráva taliansky reprezentant Cristiano Biraghi. Hancko však verí, že jeho čas príde. "Ja mu to prajem, rozhodnutie trénera totiž ovplyvniť neviem. Ale moje výkony áno a preto sa každý deň snažím ísť na maximum. V reprezentácii tá odmena prišla a verím, že čoskoro dostanem šancu aj v klube." Na otázku, či z neho rastie Hubočanov dôstojný nástupca, odpovedal diplomaticky: "To je otázka pre trénera. Ja sa budem snažiť v každom tréningu a zápase odovzdať všetko, čo je vo mne. Pred zápasom s Ukrajinou som tušil, že asi dostanem šancu, keďže 'Hubko' nemohol byť pre kartový trest ani na lavičke a ja som na tréningoch hral naľavo. Som rád, že to takto dopadlo."

Po víťazstve nad Ukrajinou musia slovenskí futbalisti rýchlo preladiť myšlienky na ďalšieho súpera. V pondelok ich čaká ešte dôležitejší zápas proti Česku, v ktorom bude ich cieľom víťazstvo. "Keď ukážeme ochotu, bojovnosť a nasadenie zo zápasu s Ukrajinou a premeníme šance, bude to dobré. Hlavy máme nastavené na víťazstvo. Náš cieľ je druhé miesto v skupine, ktoré by nám pomohlo pri nasadení pred žrebom kvalifikácie EURO 2020," dodal Hancko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články