Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Stavbár, tesár, učiteľ: Hrdý tím, ktorý šokoval celú Európu

BRATISLAVA - Ľudia, ktorí žijú v tejto krajine chodia najčastejšie do kostola a na futbal.
Zdroj: 30073
Zdieľajte:

Faerské ostrovy veľa víťazstiev nezaznamenali, ale šokovali celú Európu v predchádzajúcej kvalifikácii EURA. Nad Gréckom vyhrali doma aj vonku. Futbal ide v tejto krajine nahor, ale mnohí hráči sú stále amatérmi.

Prečítajte si aj

Trenčín má novú posilu: Do klubu prišiel reprezentant z ďalekej Afriky

"Je celkom zábavné ako sa stretneme len pár dní pred zápasom. Zvyčajne zvážam aj ostatných hráčov. Kleminta (Olsen), ktorý je tesár, Solviho (Vatnhamar), ktorý zase pracuje na stavbách a ideme na to. V tíme máme aj pár učiteľov. Ale zase aj ozajstných hráčov, pôsobiacich v Dánsku alebo v druhej Bundeslige. Sú to naši špecialisti, pretože vedú omnoho profesionálnejší život ako my ostatní tu doma. Aj tak si myslím, že to je ako rozprávka. Aj keď chlapci hrajú skutočný futbal, v tíme sme si všetci rovní," povedal kapitán tímu Atli Gregersen.

"V posledných rokoch sme urobili obrovský pokrok. Keď som v národnom tíme začínal, tak sme iba bránili a snažili sa loptu odkopávať čo najďalej od brány. Teraz je to iné. V každom zápase bojujeme a snažíme sa streliť gól. Podľa môjho názoru je toto najlepší národný tím, aký sme kedy mali," dodal 36- ročný kapitán.

Hlavný tréner Lars Olsen vie, ako chutí veľký triumf. Veď v roku 1992 bol kapitánom Dánska, ktoré senzačne vyhralo Majstrovstvá Európy. Na Faerských ostrovoch sa nevyhráva jednoducho. Čo potvrdzuje aj súčasná Liga národov.

Prečítajte si aj

Futbalový klub z Belgicka čelí viacerým obvineniam, zadržali troch funkcionárov

Olsenovo mužstvo má však veľký sen, ktorý si môže už čoskoro splniť. "Kvalifikovanie sa na EURO by bolo niečo, na čo by tunajší ľudia nikdy nezabudli. Tím sa zlepšil a tak vzrástli aj naše očakávania. Jedného dňa sa Faerské ostrovy kvalifikujú na veľké podujatie. Sme hrdý národ, ktorý miluje futbal," dodal na záver tréner národného mužstva.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články