Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Rooney pred rozlúčkou vo Wembley: Reprezentovať bola pre mňa česť

LONDÝN - Anglický futbalista Wayne Rooney pred rozlúčkovým vystúpením v reprezentácii vyhlásil, že obliekať dres národného tímu bola pre neho vždy česť.
Zdroj: 24453
Zdieľajte:

Tridsaťtriročný útočník je rekordér v počte reprezentačných gólov za Anglicko. V 119 zápasoch vo farbách "Albionu" ich strelil 53. Naposledy si najcennejší dres obliekol v novembri 2016, keď Angličania zdolali rivala zo Škótska 3:0.

Prečítajte si aj

Real Madrid oficiálne zverejnil meno hlavného trénera

Rooney sa pred štvrtkovým prípravným duelom s USA vyjadril, že je hrdý na to, že bude môcť znova vybehnúť na trávnik vo Wembley. "Je to niečo výnimočné a naozaj sa na to teším. Absolvoval som aj prvý tréning v pondelok a cítil som sa naozaj zvláštne, že som sa znova dostal medzi hráčov. Reprezentácia krajiny bola pre mňa vždy veľká česť," reagoval bývalý hráč Manchestru United a FC Everton.

"Myslím si, že moje rozhodnutie odísť bolo správne. Videl som mladších chlapcov a vtedy som vedel, že je čas skončiť a dať šancu ďalším," citoval Rooneyho portál bbc.com.

Prečítajte si aj

Veľký problém pre AS Monaco: Čelí vyšetrovaniu zo strany federácie!

Na otázku, či by rád skóroval vo svojom rozlúčkovom vystúpení povedal, že to nie je dôležité. "Bolo by to pekné, ale hlavne mi ide o poďakovanie sa fanúšikom za celú kariéru, počas ktorej ma podporovali," dodal bývalý kapitán "troch levov".

V júni 2018 odišiel z FC Everton do zámorskej MLS, kde za DC United strelil 12 gólov. Klubu z hlavného mesta pomohol k postupu do play off, tam však DC vypadol v prvom kole s Columbusom Crew v rozstrele z 11 m.

Prečítajte si aj

Hamšík si zvykol na nový post, nad Ukrajinou a Českom chce vyhrať
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články