Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Bývalý hráč Arsenalu šokuje: Keď som pri debute strelil hetrik, ešte vo mne žblnkala vodka

LONDÝN - Jermaine Pennant v rozhovore pre magazín FourFourTwo prezradil, že pred tým, ako pri svojom debute v základnej zostave za Arsenal strelil hetrik, prepil celú noc a vrátil sa domov o šiestej ráno.
Zdroj: 30065
Zdieľajte:

Niekdajší krídelník Notts County prestúpil do Arsenalu za 2 milióny libier ako pätnásťročný. V novembri 1999 ešte ako šestnásťročný vstúpil do zápasu ligového pohára proti Middlesbrough a stal sa vtedy najmladším hráčom Arsenalu, ktorému sa podarilo nastúpiť v prvom tíme. Odvtedy ho už stihli prekonať Cesc Fábregas a Jack Wilshere.

Prečítajte si aj

VIDEO Mladá hviezda Borussie Dortmund šokovala televíznych divákov fantastickou matematikou!

Následne sa ale Pennant pobral na hosťovanie. Počas dvoch úspešných hosťovaní vo Watforde sa opäť dočkal šance v prvom tíme londýnskych kanonierov. V roku 2003 nastúpil do zápasu, ktorý Arsenal prehral s Leedsom 2:3 - zápas, ktorý rozhodol o tom, že titul získa Manchester United.

O titule bolo rozhodnuté a desať dní do finále FA Cupu sa francúzsky manažér Arséne Wenger rozhodol, že Pennantovi dá konečne šancu od začiatku zápasu. Jermaine Pennant si tak svoj prvý štart od začiatku zápasu pripísal v ligovom zápase v máji 2005 proti Southamptonu.

Debutu v základnej zostave "kanonierov" by sa ale určite nedočkal, keby Arséne Wenger vedel, v akom stave sa anglický futbalista nachádza. "Večer pred zápasom som šiel von a mal som ťažkú noc. Myslel som si, že určite ani nenastúpim na zápas a už vôbec mi nenapadlo, že by som mohol byť v základnej zostave. Predtým som nikdy v základnej zostave nebol a neveril som tomu, že by sa to malo zmeniť. Zvlášť keď v tíme boli hráči ako Robert Pires, Freddie Ljungberg a Ray Parlour. Bol som si istý, že budem iba na lavičke," povedal Pennant pre magazín FourFourTwo.

Prečítajte si aj

Stoch vyšiel s pravdou von: Toto si myslí o svojich škandáloch

"Povedal som si: ‘Kašľať nato’, a šiel som na párty a domov som sa vrátil asi o šiestej ráno. Nemohol som uveriť tomu, keď som zistil, že som v základnej zostave. Hral som so strašnou opicou a len som sa snažil spraviť všetko, čo bolo v mojich silách, aby som si nespravil hanbu."

"Nemohol som uveriť tomu, že som skóroval. Padol mi kameň zo srdca a povedal som si: ‘V poriadku, už ms môžeš vystriedať. Prosím Arséne!‘. Bolo mi hrozne zle a stále som cítil, ako mi v bruchu žblnká vodka. Určite to bolo cítiť aj ž môjho dychu.

"Podarilo sa mi streliť hetrik. Ukázal som, že som mal talent, no hrať po boku Henryho či Patricka Vieiru tomu takisto pomohlo. Bol to vlastne zápas, ktorý odštartoval 49 zápasovú šnúru bez prehry, ktorú Arsenal ťahal," zaspomínal si Pennant, ktorý si zahral aj v drese Liverpoolu či Realu Zaragoza. V seniorskej reprezentácii Anglicka sa ale nikdy nepredstavil.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články