Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Liverpool prehral na pôde CZ Belehrad: Prekvapenie aj v Monaku

BRATISLAVA - Prekvapenia na úkor favoritov priniesli úvodné zápasy utorňajšieho programu 4. kola Ligy majstrov. FC Liverpool prehral na pôde Crvenej Zvezdy Belehrad 0:2, AS Monaco podľahlo doma FC Bruggy dokonca 0:4.
Zdroj: 30016
Zdieľajte:

Liverpool vôbec nenapodobnil výkon z domáceho vzájomného zápasu C-skupiny, v ktorom zdolal Belehrad jasne 4:0. V prvom polčase si vytvoril jedinú čistú šancu, ktorú v 17. minúte trestuhodne spálil Daniel Sturridge. Naopak, nebezpečnejší boli domáci a najmä útočník Milan Pavkov, ktorý sa v 22. minúte zavesil do vzduchu a hlavou poslal do siete center z rohu. Dvadsaťštyriročný útočník zažiaril ešte viac o sedem minút neskôr, keď výstavnou strelou z asi 23 metrov zvýšil na 2:0. Liverpoolčania zostali zaskočení a smerom dopredu nedokázali nič poriadne vymyslieť. Krátko po zmene strán sa zdalo, že Milner zasiahol v pokutovom území loptu rukou, ale rozhodca nepískal. Hostia zaznamenali prvú strelu na bránku až v 70. minúte z kopačky Salaha. Hviezdny útočník mohol znížiť o chvíľu neskôr, ale trafil len žrď. "Reds" už do konca duelu nedokázali skórovať a tak odišli z Belehradu s neočakávanou prehrou.

Prečítajte si aj

ONLINE zo šlágra Ligy majstrov: SSC Neapol - Paríž Saint-Germain

Liverpool nevyužil šancu poistiť si prvé miesto v tabuľke C-skupiny a ešte v utorok večer ho z nej mohli zosadiť SSC Neapol alebo Paríž Saint-Germain, ktorí nastúpili na vzájomný zápas pod Vezuvom.

Aj v Monaku sa zrodilo prekvapenie, domáce AS síce malo prvé väčšie šance a úvodný tlak, no po prvom dejstve prehrávalo s FC Bruggy rozdielom triedy 0:3. Prvé dva góly strelil Hans Vanaken, v 12. minúte sa presadil zblízka a v 17. premenil pokutový kop. Na rozdiel triedy zvýšil v 24. minúte po samostatnej akcii brazílsky útočník Wesley. Hostia v ďalšom priebehu bez väčších problémov kontrolovali zápas a v 85. minúte pridali aj štvrtý gól. Po chybe obrany AS sa presadil Ruud Vormer. Monaco tak zostalo na poslednom mieste A-skupiny s jediným bodom, Bruggy majú na konte štyri a výrazne si vylepšili šancu na postup aspoň do play off Európskej ligy. Francúzsky tím je naďalej vo veľkej kríze, nevyhral už 15 súťažných zápasov.

Prečítajte si aj

ONLINE zo šlágra Ligy majstrov: Inter Miláno - FC Barcelona

4. kolo LM 2018/2019 - sumáre:

A-skupina:

AS Monaco - FC Bruggy 0:4 (0:3)

Góly: 12. a 17. Vanaken (druhý z 11m), 24. Wesley, 85. Vormer. Rozhodoval: Dias (Port.)

C-skupina

Crvena Zvezda Belehrad - FC Liverpool 2:0 (2:0)

Góly: 22. a 29. Pavkov. Rozhodoval: Lahoz (Šp.)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články