Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

DEFINITÍVA Sokolíci nepostúpili do baráže ME 2019

BELFAST - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov odohrala v utorok na trávniku Severného Írska záverečné stretnutie v 2. skupine kvalifikácie ME 2019.
Zdroj: 29681
Zdieľajte:

Portugalská futbalová reprezentácia do 21 rokov skompletizovala kvarteto účastníkov baráže ME 2019. V utorňajšom stretnutí 8. kvalifikačnej skupiny zdolala doma Bosnu a Hercegovinu 4:2 a v tabuľke druhých tímov skončí pred Slovenskom rovnako ako Grécko, Poľsko a Rakúsko. Slovákom už nemôže pomôcť ani prípadné víťazstvo v Severnom Írsku.

Prečítajte si aj

ONLINE z kľúčového boja o ME U21: Severné Írsko - Slovensko

Rakúšania si zabezpečili účasť v baráži v priamom súboji s ruskými rovesníkmi. V domácom stretnutí 7. skupiny zvíťazili 3:2 a v tabuľke druhých tímov sa so ziskom 16 bodov umiestnia na prvých štyroch priečkach. Z tejto skupiny už malo istý postup na šampionát Srbsko, ktoré na záver remizovalo s Arménskom 0:0.

Dánsko zdolalo Faerské ostrovy 3:0 a zvíťazilo v 3. skupine, v ktorej si barážovú miestenku vybojovalo Poľsko triumfom rovnakým pomerom nad Gruzínskom. Švédsko skončilo po prehre s Belgickom (0:3), ktoré si zahrá na ME, v 6. skupine na druhom mieste. Do tabuľky druhých si prenesie 14 bodov, čo mu nebude stačiť. V "slovenskej" 2. skupine sa suverénne Španielsko rozlúčilo triumfom na pôde Islandu 7:2. Španieli mali dlhšie zaistenú účasť na záverečnom turnaji.

Žreb play off sa uskutoční v piatok vo švajčiarskom Nyone.

Severné Írsko - Slovensko 1:0 (0:0)

Góly: 62. Sykes

ČK: 45. Bénes (SR) po 2. ŽK. ŽK: Šulek, Bénes (obaja SR). Rozhodcovia: Shmuelevitz - Mazamber, Ucenic (všetci Izr.)

zostavy:

Severné Írsko: Hazard - McDonagh, Ballard, Donnelly, Johnson, Burns - Roy, Thompson, Sykes - Lavery, Smyth

Slovensko: Rodák - Kadlec, Vavro, Sipľak, Šulek - Káčer, Herc, Bénes - Jirka, Vestenický, Haraslín

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články