Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Na zamyslenie: Je o budúcnosť našej reprezentácie postarané?

BRATISLAVA - Niektorí futbalisti sa už počas minulého cyklu dvadsaťjednotiek prelínali so seniorskou reprezentáciou, v súčasnosti o ňu bojujú na sto percent.
Zdroj: 29627
Zdieľajte:

Milan Škriniar a Stanislav Lobotka sa stali pevnou súčasťou najužšieho kádra. Do seniorskej reprezentácie sa prebojovali tiež Albert Rusnák, Jaroslav Mihalík a Róbert Mazáň. Ako to však vyzerá s ostatnými hráčmi?

Prečítajte si aj

ONLINE z federálneho derby v Lige národov: Slovensko - Česko

Tímovosť je základ úspechu

Dobrý kvalitný a súdržný tím má vyhrávať zápasy. Proti Taliansku predviedli sokolíci skvelý tímový výkon. Tú tímovosť rád spomína aj Adrián Guľa, či už ako tréner Trenčína alebo Žiliny. S Islandom to bolo víťazstvo charakteru a súdržňosti. Posledného súpera z Estónska bral tréner ako prípravu na Severné Írsko.

Čo sa týka našej stopérskej dvojice Škrtel a Ďurica, ktorý už v reprezentácii skončil, vyrastá nám veľmi kvalitná náhrada v podobe Vavro - Škriniar. Minimálne na najbližších desať rokov dopredu.

Naše budúce hviezdy

Denis Vavro

Patrí medzi najväčšie talenty slovenského futbalu a tiež medzi generáciu hráčov, o ktorých sa takisto môže opierať v budúcnosti aj seniorský tím slovenskej futbalovej reprezentácie. Mladý stopér si tento rok odniesol dres legendárneho Petra Dubovského pre najlepšieho slovenského futbalistu do 21 rokov. Za seniorský tím zatiaľ odohral 2 zápasy a strelil 1 gól.


Tomáš Vestenický

Stále čaká na debut v A - čku. Je silovo veľmi dobre vybavený. Dobre si kryje loptu, z čoho môžu ťažiť nabiehajúci spoluhráči. Presvedčili sa o tom v piatok Estónci. Vestenický zažiaril na MS 2013 hráčov do 17 rokov v Spojených arabských emirátoch, kde nastrieľal päť gólov a výrazne sa tak podieľal na osemfinálovej účasti Slovenska.

Christián Herc

Patrí k širokej enkláve slovenských futbalistov, ktorí sa už v mladom veku vydali zveľaďovať talent za hranice našej republiky. V 16-tich rokoch po ňom siahol anglický Wolverhampton, na Ostrovy pritom putoval z jednej z najkvalitnejších slovenských hráčskych liahní: z Nitry.

Prečítajte si aj

VIDEO Tri body sú naše: Sokolíci zdolali Estónsko

Lászlo Béneš

Talentovaný kreatívny stredopoliar. Futbal mu veľmi chutí. Je zdravotne v poriadku. To je dôležité. Trénuje v plnom nasadení za Borussiu Mönchengladbach. V poslednom čase nebol ani na zápasovej súpiske nemeckého klubu, ale treba si vyčkať na príležitosť a tá určite príde.

Martin Šulek

Hráč AS Trenčín. Pamätáme si ho skôr z ligových zápasov v pozícii krajného obrancu. Stopérsky post mu však nie je vôbec cudzí.

Samozrejme nesmieme zabudnúť na Erika Jirku, Lukáša Haraslína a ostatných hráčov.

Nezabúdajme však na jednu vec

To však neznamená, že nám omladený káder bude aj vyhrávať náročné zápasy. Starší reprezentanti by mali našu omladinu ešte potiahnuť svojimi skúsenosťami.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články