Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kto je Jadon Sancho? Teenager, ktorý odišiel z Manchestru City, aby sa dostal na vrchol

BRATISLAVA - Takto pred rokom prestúpil anglický futbalista Jadon Sancho z Manchestru City do Borussie Dortmund.
Zdroj: 29521
Zdieľajte:

Nemecký klub ho angažoval za približne osem miliónov libier a dal mu číslo dresu 7. Podľa športového riaditeľa nemeckého klubu Michaela Zorca je Sancho "bezpochyby jeden z najzaujímavejších hráčov v Európe."

Prečítajte si aj

VIDEO Nezvyčajná situácia: Futbalový tréner v základnej zostave!

"Je jeden z najväčších talentov európskeho futbalu. Sme presvedčení, že mu v mladom veku pomôžeme v raste a bude skutočným prínosom pre tím," povedal po prestupe Zorca. A mal pravdu.

Sancho mal len 17 rokov, keď sa rozhodol opustiť akadémiu Manchestru City. V Anglicku totiž nevidel svoju budúcnosť. Tušil, že do prvého tímu by sa zrejme neprebojoval alebo by vôbec nehrával.

Rýchly posun vpred a riziko sa vyplatili. V Bundeslige prežíva sezónu snov. Za vestfálsky klub stihol odohrať 18 bundesligových duelov, v ktorých strelil dva góly a pridal deväť asistencií. To však nie je zďaleka všetko.

Tréner Anglicka Gareth Southgate povolal osemnásťročného krídelníka do anglickej reprezentácie. Stal sa tak prvým hráčom narodeným v roku 2000, ktorý sa prebojoval do reprezentácie Anglicka.

A budúcnosť?

V tej má Sancho jasno. Dortmund s ním totiž predĺžil kontrakt do roku 2022. Tento chlapec z Watfordu má možnosť predviesť svoje kvality a urobiť kľúčový krok v Southgateovej evolúcii.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články