Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Totálne fiasko na galavečeri FIFA: Kto nám odpovie na tieto otázky?

BRATISLAVA - Ohľadom udeľovania cien o najlepšieho hráča podľa FIFA vznikli mnohé pochybnosti a rôznorodé názory. Ako to vidíte vy?
Zdroj: 29335
Zdieľajte:

1. Luka Modrič - zaslúžený víťaz

Luka si túto cenu rozhodne zaslúžil. Spravodlivosť sa ukázala. Víťaz LM, finalista MS, dôležitá súčasť oboch tímov.

AVŠAK

► Prečo v roku 2010 ako úradujúci majster sveta a ikona Barcelony v najlepších rokoch, INIESTA túto cenu nedostal? V konkurencii Messiho a Ronalda. V jeho najlepších rokoch bol podľa mňa minimálne rovnaký, ak nie ešte lepší ako Luka Modrič.

Prečítajte si aj

Griezmann otvorene: Ženu som budil o tretej ráno, necítil som sa dobre

► A čo chýbalo Ribérymu v roku 2013? V jeho životnej sezóne, keď mal rešpekt aj tých najväčších kritikov. Kde sa v týchto dvoch prípadoch stala chyba?

2. Účasť Salaha v TOP 3 a absencia Messiho či Griezmanna

Spravodlivosť, ale aj poriadny vtip. Na jednej strane som rád, že sa ocenil individuálny výkon hráča v najťažšej a najvyrovnanejšej lige ale...

► MESSI mal lepšie štatistiky ako SALAH a zároveň vyhráva trofeje, čo sa o Liverpoole povedať naozaj nedá.

► Griezmann zasa vyhral ako líder Atlética Madrid Európsku ligu a je úradujúci majster sveta. Ako je možné, že tím majstrov sveta v danom roku nemá zástupcu v ankete futbalista roka???

► Jediné čo hrá v Salahov prospech v tomto prípade, je úspech Nedvěda, ktorý zlatú loptu aj vyhral, avšak bol tiež majstrom vo vtedy veľmi silnej talianskej lige a od triumfu v LM bol naozaj len krôčik. Ak by kvôli karte nechýbal, Juventus by po prvýkrát zrejme ligu vyhral. Čiže nominácia Salaha pred Messim a Griezmannom mi stále nesedí.

3. Top hráči vs. jedenástka roka - nezmysel

► Naozaj nelogické rozhodnutie a doslova hanba "odborníkov". Ako môže byť Courtois najlepší brankár sezóny a nezmestí sa do top 11? De Gea je síce dobrý brankár, ale jeho výkony na MS boli naozaj otrasné, zatiaľ čo Courtois bol brankárom turnaja a v ich kluboch sú na tom rovnako. De Gea je asi najlepší hráč Manchestru United, ale toto bol naozaj vtip.

► Prečo je Salah v top 3 hráčoch sveta, ale v top 11 je teda Leo Messi (alebo aj Ronaldo), veď hrajú ten istý post?

4. Neúčasť Ronalda a Messiho na odovzdávaní - hanba obom futbalistom

► Doteraz sa vždy zúčastnili, avšak keď vedeli, že cenu nedostanú, ani sa neobťažovali prísť. Obaja! Náhoda? Nemyslím si....

► Obaja by si zaslúžili suspendáciu z profesionálneho diania (avšak v pravidlách to nie je). Posledných 10 rokov nikto cenu nevyhral a ich konkurenti, často aj lepší v danej sezóne ako napr. Iniesta či Ribéry, vždy prišli. Gratulovali im a rešpektovali to, aj keď nie vždy to musel byť Messi alebo Ronaldo.

► V tomto trošku prejavili Ronaldo s Messim svoju nešportovosť. Aj keď obaja patria k najlepším všetkých čias, musia si uvedomiť, že legendárnosť budujú aj iné veci, ako len výkony na ihrisku. Najmä keď sú vzorom pre ostatných.

► Ronaldo po trápnom výpadku v LM len podporil svoju detinskosť, ktorú by sme akceptovali u 23-ročného človeka, avšak už má 33 a vek na to, aby sa naozaj správal ako vzor pre všetkých, ktorí sú ochotní ho nasledovať. No rešpekt aj voči bývalému spoluhráčovi alebo konkurentom by sa patrilo prejaviť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Roman Rác/futbalovýsvet

Diskusia

Podobné články