Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hviezda Liverpoolu spomína: Rodičia mi vraveli, že futbal je strata času. Chceli mať zo mňa učiteľa

LIVERPOOL - Rodičia mu ako malému vraveli, že futbal je len stratou času. Sadio Mané sa ale nenechal odhovoriť a dokázal, že sa mýlili.
Zdroj: 24985
Zdieľajte:

Hviezda Liverpool FC, Sadio Mané prezradil, že ho v mladosti jeho rodičia odhovárali od futbalu. Podľa ich slov to bola iba strata času, no iba dovtedy, kým nepodpísal svoj prvý kontrakt.

Dvadsaťšesťročný Mané sa následne vypracoval na jedného z najnebezpečnejších krídeľníkov v Premier League a po boku Mohameda Salaha a Roberta Firmina naháňa strach každej obrane.

Prečítajte si aj

Thiago Silva spomína na konflikt Ibrahimoviča s Gattusom: Jednoducho ho chytil, otočil a hlavou vpred ho hodil do koša

Reprezentant Senegalu ale priznal, že jeho rodičia nikdy neverili, že by ho futbal mohol uživiť a tak z neho chceli mať učiteľa.

"Narodil som sa v dedine, v ktorej nikdy predtým nevyrástol futbalista, ktorý by hrával na najvyššej úrovni," povedal Mané pre Bleacher Report.

"Spomínam si na svoju mladosť. Rodičia chceli aby som študoval a stal sa učiteľom. Mysleli si, že futbal je len strata času, že sa nikdy nepresadím.

"Vždy som im ale hovoril: 'Toto je jediná práca, ktorá mi umožní postarať sa o vás. Myslím si, že mám naozajstnú šancu stať sa futbalistom.'

"Neboli si tým istí, pretože od hlavného mesta sme boli dosť ďaleko a v okolí sa ešte nikomu nepodarilo stať sa futbalistom. Boli proti môjmu plánu a nikdy mu neverili, až do dňa, kedy som podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt."

Mané podpísal svoj prvý kontrakt v roku 2011 vo francúzskom Metz. Následne odišiel do rakúskeho Red Bull Salzburg. Po ďalšom pôsobení v Southamptone sa stal hráčom Liverpoolu.

Veľkému úspechu svojho syna tak začali veriť aj rodičia senegalského reprezentanta. V jeho kariére ho začali podporovať.

"Pre nich to bolo nemožné. Nedá sa povedať, že sa úplne mýlili, pretože to naozaj nebola ľahká cesta, no ja som si išiel za svojím snom," povedal Mané.

"Obetoval som tomu všetko. Dostal som sa do bodu, kedy už nemali na výber a tak ma začali podporovať. Dnes sú na mňa všetci hrdí."

Mané má v aktuálnej sezóne na svojom konte štyri presné zásahy, ktoré stihol za rovnaký počet zápasov. Už v sobotu ale na The Reds čaká vážnejší protivník. Nastúpia proti Tottenhamu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články