Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Pred piatimi rokmi hral v tretej lige, teraz je pilierom obrany Anglicka a jeden z najlepších v Premier League

BRATISLAVA - 14. septembra 2013 bol Harry Maguire v tíme Sheffieldu United, ktorý podľahol Carlisle 0:1 v League One. O päť rokov neskôr nastúpi dvadsaťpäťročný stopér v drese reprezentácie pred očami vlastných fanúšikov na King Power Stadium.
Zdroj: 28993
Zdieľajte:

Iba päť rokov mu stačilo nato, aby sa z tretej najvyššej anglickej futbalovej súťaže dostal až do semifinále majstrovstiev sveta. V interview pre BBC porozprávala opora zadných radov Leicestru United o tom, ako jeho kariéra nabrala raketový vzostup.

Maguire strávil v League One štyri sezóny v drese Sheffieldu United pred tým, ako v júly 2014 odišiel za 2.5 milióna libier do tímu Hull City, ktorý vtedy pôsobil v Premier League. K Tigrom sa pripojil v rovnaký deň ako Andrew Robertson, ktorý aktuálne už nastupuje za Liverpool.

Prečítajte si aj

VIDEO Brazílsky virtuóz spomína na svoj odchod z Madridu: Chcel som hrať za Chelsea, donútili ma ísť do Manchestru

V drese Hullu strávil tri roky a následne za sedemnásť miliónov putoval do Leicestru. V októbri minulého roka si odbil i reprezentačný debut a nedávno podpísal s "líškami" nový päťročný kontrakt.

"Samozrejme, posledných päť či šesť rokov sa musím často štípať, či je to všetko pravda alebo iba sen," povedal Maguire a dodal: "Hráte League One a zrazu príde pozvánka do reprezentačnej dvadsaťjednotky. Musel som sa uštipnúť, či je to pravda.

"Následne sa dostanete do Premier League a znovu sa pýtate sám seba, či snívate. Všetko sa len stupňovalo. Je naozaj skvelé podpísať nový kontrakt s Leicestrom a byť odmenený za skvelú sezónu, ktorú sme ako tím mali."

Maguire debutoval v drese Sheffield United ako osemnásťročný na záver sezóny 2010/11. Ani on ale nezabránil zostupu z Championship. "Šabliam" na záchranu chýbalo šesť bodov.

Embed from Getty Images

Nasledujúce tri sezóny ale nastúpil na 129 zápasov v tretej anglickej lige a sám tvrdí, že bez takej porcie zápasov v nižšej súťaži by teraz nebol tam, kde je.

"Hrať ako osemnásťročný v každom zápase League One bolo pre mňa naozaj dôležité. Je to niečo, na čo som naozaj hrdý. Mám skvelé spomienky a bola to fantastická skúsenosť. Bez toho by som nebol tam, kde sa aktuálne nachádzam," spomína Harry Maguire.

Rodina ho drží pri zemi

Niekto by si mohol pomyslieť, že taký raketový kariérny vzostup by mohol Maguiremu vstúpiť do hlavy, no všetko je inak. Angličan si je totiž vedomý, že za jeho úspechmi stojí rodina, priatelia i agent.

"Som si so všetkými naozaj blízky. Všetkých podporujem a oni mi podporu vracajú. Nasledujú ma po celej krajine a fandia mi na každom zápase," povedal a dodal: "Ak sa mi aj niekedy stane, že sa chovám arogantne, okamžite ma vrátia späť na zem. Držím sa pri zemi a iba sa teším na to, čo prinesie budúcnosť."

Embed from Getty Images

Pozrite si aj

Pekne si uctili Pepeho: Aj bez Ronalda stačili Portugalci na Talianov

Z treťoligistu opora reprezentácie

Maguire nastúpil na všetkých sedem zápasov Anglicka na nedávnom svetovom šampionáte v Rusku. Vo štvrťfinále proti Švédsku dokonca skóroval. Dvadsaťpäťročný stredný obranca sa stal pevnou súčasťou tímu Garetha Southgatea.

"Môžete vidieť, aký tím budujeme," povedal a dodal: "Gareth Southgate sa snaží presadiť svoj štýl do našej hry. Ľudia nás budú ale súdiť až podľa výsledkov na veľkých turnajoch.

"Videli ste, ako sme hrali v lete. Dostali sme sa na úroveň, kedy sme to dotiahli až do semifinále. Ľudia vravia, že musíte byť trpezliví, no nám sa takýto úspech podaril veľmi skoro, keď si vezmete to, ako sa nám "darilo" posledné roky.

"Myslím si, že sa stále zlepšujeme ako tím. Stále môžeme byť ešte lepší."

Harry Maguire je rodákom z anglického mesta Sheffield. V mládežníckom veku prešiel akadémiou Sheffieldu United, za ktorý odohral dokopy 134 zápasov a strelil 9 gólov. V roku 2014 prestúpil do Hull City a následne si vyskúšal i hosťovanie vo Wigane Athletic. Od roku 2017 je hráčom Leicestru City.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články