Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

10 vecí, ktoré ste o Courtoisovi nevedeli

MADRID - Nová posila Realu Madrid Thibaut Courtois okamžite zaplnila stránky internetové, aj papierových denníkov. Tu je desať vecí, ktoré ste o ňom (asi) nevedeli.
Zdroj: 29006
Zdieľajte:

1. V bráne A-tímu materského klubu KRC Genk debutoval už ako šestnásťročný. Keď však pôsobil v žiackych kategóriách, tak hrával ako ľavý obranca.

2. Jeho "najlepším" priateľom zo sveta futbalu je jednoznačne Eden Hazard. Kapitán belgického národného tímu a aj Chelsea odohral s novým brankárom Realu Madrid v jednom tíme 197 stretnutí.

3. Jeho rodina je športovo založená, ale vynikala v inom športe. Courtoisovi rodičia sa spoznali, keď obaja hrali za volejbalový tím Genk-Opglabbeek VC. Jeho sestra Valerie si volejbal zahrala aj za ženský národným tím Belgicka.

Prečítajte si aj

Oficiálne: Chelsea a Real Madrid sa dohodli na prestupoch Courtoisa s Kovačičom!

4. Cristiano Ronaldo je najčastejšie prekonávajúcim hráčom Thibauta Courtoisa. V deviatich stretnutiach strelil tomuto Belgičanovi desať gólov.

5. Išlo by mu to aj v útoku?

6. "Moje srdce je v Madride. Jedného dňa sa tam vrátim," povedal pred pár rokmi, nakoľko v hlavnom meste Španielska žije jeho ex-priateľka, ale hlavne deti Nicolas a Adriána.

7. Ako sme už spomínali, jeho rodina si "fičí" na basketbale, takže aj Thibaut ho ako dieťa hrával. Nejaký čas skúšal aj cyklistiku. Keby teraz súťažil na Tour de France s Petrom Saganom, ani by sme netušili, o akú futbalovú osobnosť svet prišiel.

8. Courtois ovláda plynulo štyri jazyky. Vie po anglicky, španielsky, holandsky a francúzsky.

9. Chelsea ho v roku 2011 kúpila z Genku za 9 miliónov, svoj debut v londýnskom klube absolvoval až po trojročnom hosťovaní v Atléticu Madrid. Bolo to v lete roku 2014. Real Madrid za neho zaplatil 35 miliónov eur.

10. Jeho veľkým vzorom je Edwin van der Sar: "Môj štýl je veľmi podobný tomu jeho," povedal Courtois pri prezentácii v Atléticu Madrid.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: marca.com

Diskusia

Podobné články