Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Özil s ráznym rozhodnutím: S ťažkým srdcom a po dlhej úvahe

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová poďakovala Mesutovi Özilovi za prínos futbalovej reprezentácii. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar v nedeľu oznámil koniec kariéry v národnom tíme.
Zdroj: 28995
Zdieľajte:

"Kancelárka vysoko oceňuje Mesuta Özila. Je výborný futbalista, ktorý urobil pre reprezentáciu veľmi veľa. Rozhodol sa a my to musíme rešpektovať. Nemecko je kozmopolitná krajina a integrácia imigrantov je kľúčová úloha federálnej vlády," citovala agentúra DPA hovorcu vlády.

Prečítajte si aj

Spartak Trnava v Lige majstrov zažije futbalový sviatok: Zaskočí slovenský šampión jednoznačného favorita?

Hráč londýnskeho Arsenalu označil ako dôvod svojho rozhodnutia reakcie na kontroverzné fotky s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom krátko pred štartom majstrovstiev sveta v Rusku. "Rozhodol som sa s ťažkým srdcom a po dlhej úvahe po uplynulých udalostiach, že už nebudem hrať za Nemecko na medzinárodnej úrovni, pretože cítim rasizmus a neúctu," napísal na sociálnu sieť twitter.

Özil odohral za Nemecko 92 zápasov a strelil 23 gólov, debutoval v roku 2009 a na konte má titul majstra sveta z MS 2014 v Brazílii. Nemecko však na uplynulom šampionáte v Rusku skončilo už v skupine a Özil mal pocit, že verejnosť za to dáva vinu práve jemu, a že je z neho obetný baránok pre jeho turecký pôvod a aféru s fotkami s Erdoganom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články