Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 5 hviezd, ktoré toto leto opustili Európu

BRATISLAVA - Do konca prestupového obdobia ostáva ešte dostatok času, ale už teraz sme registrovali niekoľko prestupov veľkých hviezd, ktoré vymenili Európu za exotickejšie angažmány.
Dsfaudsaf gsaidgsadgsahdsa ashdisaudsai.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Andrés Iniesta (FC Barcelona - Vissel Kobe)

Do akadémie FC Barcelona prišiel v roku 1996, v roku 2001 si prvýkrát ako sedemnásťročný zahral za B-tím a v áčku debutoval už o rok neskôr. Dnes už 34-ročná legenda svetového futbalu má za sebou šestnásť rokov v drese "Blaugranas", v ktorom deväťkrát vyhral La Ligu, šesťkrát Copa del Rey či štyrikrát Ligu majstrov. Okrem toho má v národnom drese Španielska na konte titul majstra sveta a v dvoch prípadoch aj majstra Európy. Okrem toho aj množstvo individuálnych úspechov, ktorých výpočet by trval veľmi dlho. Andrés Iniesta je proste legendou v pravom slova zmysle a jeho odchod na futbalový dôchodok do Japonska je úplne pochopiteľný. O Iniestu bol záujem hlavne v Číne.

Fernando Torres (Atlético Madrid - Sagan Tosu)

Aj ďalšia španielska ikona si to namierila do krajiny "vychádzajúceho slnka", ale pre Iniestu bude súperom, nakoľko zamieril do iného tímu, pre slovenských fanúšikov športu určite mužstva s poriadne vtipným názvom. Torres si ale s našim Petrom Saganom na sto percent futbal nezahrá a ani nezajazdí na bicykli, ale pre tamojších fanúšikov bude legenda Atlética Madrid a bývalý hráč Liverpoolu, Chelsea či AC Milána obrovským lákadlom. Aj on má v životopise titul majstra sveta a dva toho európskeho. Okrem toho aj 38 gólov v národnom tíme Španielska. Viac ich dali iba Raúl González a David Villa. Okrem mužstva z mesta Tosu chceli Torresa hlavne americké tímy z MLS.

Wayne Rooney (Everton FC - D.C. United)

Bývalý kapitán Albionu už stihol absolvovať svoj debut za D.C. United v MLS, keď v noci zo 14. na 15. júla prišiel na ihrisko v 55. minúte domáceho zápasu proti Vancouveru Whitecaps a prispel k výhre 3:1. Na jeden gól prihral, žiadny však nedal. Blízko bola hlavne jeho hlavičková príležitosť. 32-ročný Angličan je najlepšie plateným hráčom ligy. Legendou sa stal počas trinástich rokov v Manchestri United, kam prišiel v roku 2004 z Evertonu. V drese "Red Devils" päťkrát vyhral Premier League, raz Ligu majstrov. Pred rokom sa vrátil do tímu z modrej časti Liverpoolu, aby si zahral aj na Slovensku a to Európsku ligu proti MFK Ružomberok, ale bolo cítiť, že už to nie je ten hviezdny Rooney. V USA by mal byť ale hviezdou.

Gabi (Atlético Madrid - Al Sadd SC)

V tichosti z Európy odišiel kapitán Atlética Madrid, ktorý bol pri úspešných minulých rokoch. Diego Simeone v ňom mal pravého lídra, ale vek sa nedá oklamať, a tak 35-ročný stredný záložník podpísal dvojročný kontrakt s mužstvom Al Sadd, kde v minulosti pôsobil napríklad aj Raúl González a stále zaň nastupuje Xavi Hernández, takže katarskí fanúšikovia sa môžu tešiť na poriadne silný stred poľa. Gabi je odchovancom Atlética, nehral zaň iba v rokoch 2007 až 2011, kedy bol súčasťou Zaragozy, rok ešte hosťoval v Getafe. Zažil však majstrovský titul z roku 2014, výhru v Copa del Rey 2013 či víťazstvá Európskej ligy (2012 a 2018). Okrem toho však aj dve prehry vo finále Ligy majstrov proti Realu Madrid (2014, 2016).

Paulinho (FC Barcelona - Guangzhou Evergrande)

Keď ho Barcelona pred rokom z čínskeho Guangzhou Evergrande kúpila za 40 miliónov eur a stal sa jedným z najdrahších hráčov v histórii klubu, tak fanúšikovia si iba búchali hlavu o stenu, čo sa to stalo, ale Brazílčan nesklamal, priam naopak. Prekvapil. Strelil deväť ligových gólov, jeho forma bola výborná hlavne na jeseň, postupom času už ale nebol taký nebezpečný. Zahral si však na MS v Rusku a po nich sa vracia späť do Guangzhou. Opäť prekvapivo. Počas roku v Španielsku vyhral La Ligu aj Copa del Rey.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články