Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Khedira varuje: Treba zmeniť prístup!

SOČI - Nemeckí futbalisti chcú v druhom zápase na MS proti Švédsku odčiniť zaváhanie z úvodného stretnutia, v ktorom nečakane podľahli Mexiku 0:1 a postarali sa o zatiaľ najväčšie prekvapenie turnaja. Prípadná prehra v sobotňajšom dueli v Soči (20.00 SELČ) by pre úradujúcich šampiónov znamenala takmer istý koniec na šampionáte. Na jeho potvrdenie by stačila výhra alebo remíza Mexika v ďalšom stretnutí dňa s Kórejskou republikou.
MetaKeywords: šport futbal MS 2018 kvalifikácia Nemecko Severné Írsko C skupina.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Po zaváhaní s Mexikom sa z kabíny začali ozývať hlasy, že za prekvapením nebola zlá taktika, alebo zostava, ale postoj a nastavenie hráčov k zápasu. Kritikou nešetril najmä skúsený stredopoliar Sami Khedira. "Ani teraz to nebude o tom, či pôjdu dvaja hráči dole a dvaja hore. Ak budeme hrať s rovnakým prístupom ako proti Mexiku, tak sa vôbec nič nezmení," povedal na predzápasovej tlačovej konferencii.

Prečítajte si aj

Mexičanov trápia problémy mimo ihriska, no veria si

Viacero nemeckých médií pritom označilo práve stredopoliara Juventusu ako jedného z hráčov, ktorých by mal tréner Joachim Löw vymeniť. Ako informuje agentúra dpa, namiesto Khediru by mohol nastúpiť Ilkay Gündogan a namiesto Mesuta Özila Marco Reus. "Nemôžem k tomu nič povedať," uviedol Reus. "V tréningu do toho dávam všetko a verím, že si ma tréner vyberie, aby som pomohol Nemecku postúpiť zo skupiny," uviedol.

Švédi sa spoliehajú najmä na perfektnú defenzívu, disciplínu, štandardné situácie a efektivitu v koncovke. Vďaka nim postúpili z ťažkej kvalifikačnej skupiny, v ktorej predstihli Holandsko a v baráži vyradili Talianov. "Švédi majú iné silné a slabé stránky v porovnaní s Mexikom. Nečakám, že by boli takí fantastickí v prechodovej fáze, no majú niekoľko hráčov, ktorí nás môžu v ofenzíve raniť. Očakávame totálny defenzívny blok, takže musíme hrať rýchlo a nenechať ich preskupiť sa," uviedol útočník Thomas Müller.

Prečítajte si aj

Senegalčania si veria, Japonci krotia optimizmus

Severania vyhrali svoj úvodný duel gólom obrancu Andreasa Granqvista z jedenástky, pričom svojho súpera nepustili k strele na bránku. "Myslím si, že Nemci budú držať loptu na kopačkách a neustále útočiť. Musíme poriadne brániť, hrať disciplinovane a ako jeden tím. Tak, ako sme hrali v kvalifikácii a v baráži proti Francúzsku a Taliansku," zdôraznil Granqvist.

"Myslím si, že Nemci majú pred nami rešpekt, každý, kto proti nám hrá, vie, že to bude ťažké. Navyše cítia výrazný tlak. Budú útočiť od prvej minúty a my na to musíme byť pripravení," povedal obranca Ludwig Augustinsson pre fifa.com.

Bude to už piaty vzájomný zápas Nemecka a Švédska na finálových turnajoch MS, pričom úspešnejší je výber "Nationalelf" s tromi víťazstvami a jednou prehrou.

Duel na Olympijskom štadióne Fišt v Soči má výkop v sobotu o 20.00 SELČ a ako hlavný rozhodca ho povedie Poliak Szymon Marciniak. V priamom prenose ho odvysiela RTVS na Jednotke.

F-skupina, 2. kolo:

Nemecko - Švédsko, sobota 23. júna, 20.00 SELČ, Soči (Olympijský štadión Fišt)

hlavný rozhodca: Marciniak (Poľ.)

predpokladané zostavy:

Nemecko: Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Hector - Kroos, Khedira (Gündogan) - Müller, Özil, Reus - Werner

Švédsko: Olsen - Augustinsson, Granqvist, Jansson (Lindelöf), Lustig - Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg - Berg, Toivonen

Tabuľka F-skupiny:

1. Švédsko 1 1 0 0 1:0 3

Mexiko 1 1 0 0 1:0 3

--------------------------------

3. Nemecko 1 0 0 1 0:1 0

Kór. rep. 1 0 0 1 0:1 0

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články