Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Poliaci i Kolumbijčania s nožom na krku

KAZAŇ - Poľskí futbalisti potrebujú zvíťaziť vo svojom druhom zápase na 21. MS, aby si zachovali šancu na postup z H-skupiny. V nedeľu o 17.00 SELČ sa však proti nim v Kazani postaví Kolumbia, ktorá rovnako ako Poľsko vo svojom prvom zápase nebodovala a má tiež nôž na krku.
Kolumbijský tím spoločná fotka.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tréner Poľska Adam Nawalka sa po prehre 1:2 so Senegalom vyjadril, že jeho mužstvo nastúpi proti Kolumbii v oveľa lepšom rozpoložení: "Som presvedčený o tom, že sa z tejto prehry rýchlo otrasieme a proti Kolumbii potvrdíme, že máme silné mužstvo. Ešte nič nie je stratené. Do ďalšieho zápasu pôjdeme pozitívne naladení." Jeho zverenci však musia podať oveľa lepší výkon a to najmä v ofenzíve. Na stredajšom tréningu oddychovala celá základná jedenástka z prvého zápasu. S nejakými zmenami, a to najmä v rozostavení, sa však dá počítať. Očakáva sa aj väčší prínos kanoniera Roberta Lewandowského, ktorý sa v zápase proti Senegalu k lopte príliš často nedostal. "Nemáme na výber, proti Kolumbii musíme zlepšiť veci, ktoré nefungovali," povedal "Lewa" pre denník sport.onet.pl.

Prečítajte si aj

Senegalčania si veria, Japonci krotia optimizmus

V závislosti od výsledkov nedeľných stretnutí existuje niekoľko variantov situácií v skupine. Kolumbijčania však musia zabrať. Na ich prehru v prvom zápase s Japonskom mala zásadný vplyv červená karta z 3. minúty, keď Carlos Sanchez zastavil loptu v pokutovom území rukou. "Máme ešte dve zápasy a to znamená, že máme ešte príležitosť postúpiť. To nám dáva nádej a je to iba v našich rukách. Tento tím už ukázal, že je psychicky silný," uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii útočník Radamel Falcao.

Tréner Kolumbie Jose Pekerman bude netrpezlivo čakať na rozhodnutie lekárov v súvislosti so zraneným lýtkom najlepšieho strelca MS 2014 Jamesa Rodrigueza, ktorý v prvom zápase proti Japonsku iba striedal.

Výkop duelu na štadióne v Kazani je o 20.00 h SELČ a v priamom prenose ho bude vysielať RTVS na Jednotke.

H-skupina, 2. kolo:

POĽSKO - KOLUMBIA, nedeľa 24. júna, 20.00 SELČ, Kazaň (Kazaň Arena)

hlavný rozhodca: zatiaľ neurčený

predpokladané zostavy:

Poľsko: Szczesny – Piszczek, Glik, Pazdan – Bereszyňski, Krychowiak, Goralski, Rybus – Grosicki, Lewandowski, Zieliňski

Kolumbia: Ospina - Arias, D. Sanchez, Murillo, Mojica - Barrios, Lerma - Cuadrado, Quintero, Izquierdo - Falcao

Tabuľka H-skupiny:

1. Japonsko 1 1 0 0 2:1 3

Senegal 1 1 0 0 2:1 3

3. Kolumbia 1 0 0 1 1:2 0

Poľsko 1 0 0 1 1:2 0

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články