Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Žilinskí futbalisti Hancko a Mráz na odchode z klubu: Vybrali si ich talianske tímy!

FLORENCIA - Dvojica slovenských futbalistov Dávid Hancko a Samuel Mráz mieri z MŠK Žilina do najvyššej talianskej súťaže. Dvadsaťročný obranca Hancko by mal čoskoro podpísať zmluvu s ACF Fiorentina, ôsmym tímom uplynulého ročníka Serie A. O rok starší útočník Samuel Mráz, ktorý bol s 21 gólmi najlepší strelec Fortuna ligy 2017/2018, zasa zaujal predstaviteľov FC Empoli.
Zdroj: 25657
Zdieľajte:

Podľa talianskych médií sa už "fialky" dohodli s vedením Žiliny na odstupnom za Hancka vo výške viac než tri milióny eur, s bonusmi by mohla suma dosiahnuť až štyri milióny. Nasledovať by mali zdravotné testy, podľa portálu fiorentina.it by mohol hráč podpísať kontrakt ešte vo štvrtok.

Prečítajte si aj

Ronaldo verzus Ramos v MEGAŠLÁGRI roka: Zarob si aj ty uhádnutím výsledku!

Hancko, ktorý je schopný hrať na poste stopéra i ľavého obrancu, v januári zaradila Európska futbalová únia (UEFA) medzi 50 najväčších talentov sveta. V žilinskom A-tíme pôsobil dva roky, vo Fortuna lige debutoval 12. marca 2016 v zápase s Podbrezovou. Rodák z Prievidze nastupoval aj v mládežníckych reprezentačných výberoch, na konte má sedem štart v drese "dvadsaťjednotky". V Žiline má kontrakt platný do 30. júna 2020.

Prečítajte si aj

VIDEO Futbalový sviatok roka je tu: Kto je najväčším favoritom na zisk trofeje?

Mráz by posilniť víťaza Serie B 2017/2018 a teda nováčika najvyššej súťaže FC Empoli. Podľa talianskych médií by mal zaplatiť Žiline za talentovaného zakončovateľa 1,5 milióna eur. Mráz debutoval v najvyššej slovenskej súťaži v apríli 2014 v drese Senice, do Žiliny zamieril vlani. Pravidelne nastupoval aj v mládežníckych výberoch, za SR 21 odohral štyri zápasy a strelil tri góly.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články