Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO TOP 10 mladíkov, ktorí sa chystajú poblázniť fanúšikov na šampionáte v Rusku

BRATISLAVA - Futbalový šampionát v Rusku sa nezadržateľne blíži a portál futbalovysvet.sk si pre vás pripravil prehľad desiatich najväčších talentov, ktorí vybehnú na ruské trávniky.
Zdroj: 28783
Zdieľajte:

Rodrigo Bentancur (Uruguaj)

Bentancur vyšiel zo slávnej akadémie argentínskeho klubu Boca Juniors. Aktuálne dvadsaťročný futbalista debutoval medzi seniormi ešte v apríli 2015 a už v júly minulého roka prestúpil do talianskeho Juventusu Turín. Jeho prvá sezóna na Apeninskom polostrove bola veľmi úspešná a Rodrigo sa na nedostatok príležitostí nemohol sťažovať.

Prečítajte si aj

Chytrý krok z neho spravil boháča: Takto si tipér zachránil 174 tisíc!

Talentovaný stredopoliar má na svojom konte aktuálne šesť štartov za národný tím a na šampionáte by mohol toto číslo navýšiť. Mladík bude určite jedným z hráčov uruguajského národného tímu, ktorí budú pútať pozornosť.

Aleksandr Golovin (Rusko)

Predstavte si situáciu, v ktorej sa na vás spolieha celá krajina, no vy máte stále iba dvadsaťdva rokov a celú kariéru pred sebou. Obujte si kopačky mladého ruského talentu Aleksandra Golovina a zistíte, aký je to pocit.

Golovin je odchovancom CSKA Moskva a v uplynulej sezóne ruskej Premier ligy nastrieľal 5 gólov a pridal i štyri asistencie. Dva presné zásahy pridal ešte v Európskej lige UEFA a tak sa niet čomu čudovať, že o jeho služby hlásia záujem európske veľkokluby. S dobrým čuchom na góly by tento ruský rýchlik mohol narobiť obranám súperov na šampionáte nemalé problémy.

Hirving Lozano (Mexiko)

Mladý mexický kúzelník s loptou je aktuálne horúcim produktom na prestupovom trhu. Lozano má za sebou naozaj perfektnú sezónu v drese holandského PSV, ktorú môže vyšperkovať dobrými výkonmi aj v Rusku.

Prečítajte si aj

Smiali sa a nadávali na jeho chyby: PRAVDA bola úplne inde, Karius za zbabrané finále nemohol!

Dvadsaťdvaročný Mexičan bol pravdepodobne jedným z hlavných dôvodov víťazstva PSV v Eredivisie. Jeho sedemnásť gólov v 31 zápasoch vyráža dych a ak si podobnú formu prinesie aj na šampionát, mexickí fanúšikovia sa majú na čo tešiť.

Davinson Sánchez (Kolumbia)

Ak niekto dokáže vytlačiť zo zostavy Tobyho Alderwierelda hneď po svojom príchode z Ajaxu Amsterdam, tak potom viete, že tohto hráča čaká fantastická budúcnosť. Kolumbijský obranca bol vo svojej premiérovej sezóne v drese Tottenhamu Spurs naozaj neodmysliteľnou súčasťou defenzívy kohútov a ak si svoju formu prenesie aj na šampionát, tak by sa Kolumbia aj za jeho pomoci mohla dostať naozaj ďaleko.

Timo Werner (Nemecko)

Za iných okolností by sa tu zrejme nachádzal Leroy Sané, ktorý zažil majstrovskú sezónu s Manchestrom City. Toho ale Joachim Löw nechal doma a tak jeho miesto zastúpi iný nemecký futbalista.

Nemecku sa podarilo nájsť nástupcu fantastického Miroslava Kloseho. Útočník RB Lipsko je ozajstným postrachom defenzívy každého jedného tímu. Dokázal to už aj v drese národného tímu, keď sa stal najmladším hráčom reprezentácie, ktorý v jednom zápase strelil dva góly. V Rusku by práve Werner mal byť prvou voľbou v útoku pred veteránmi Máriom Gomezom a Thomasom Müllerom.

Marco Asensio (Španielsko)

Ešte minulý rok bol hviezdou európskeho šampionátu do dvadsaťjeden rokov v Poľsku, no už tento rok môže poblázniť aj turnaj seniorov. Zinedine Zidane o ňom povedal, že má po Messim najlepšiu ľavačku na svete a Marco Asensio už viackrát naozaj prekrásnymi gólmi ukázal, že by sa bývalý tréner Realu Madrid nemusel vôbec mýliť.

Na šampionát sa dostal na úkor takých mien ako Césc Fabregas či Juan Mata a tak dostal veľkú dôveru od trénera. Dokáže Asensio, ktorý bol pevnou súčasťou tímu víťaza posledného ročníka Ligy majstrov, presvedčiť aj medzi svetovou elitou?

Gól do siete Bayernu Mníchov v semifinále Ligy majstrov

Gabriel Jesus (Brazília)

Pred šampionátom v jeho rodnej Brazílii v roku 2014 maľoval ulice. Teraz je Gabriel Jesus hviezdou majstra anglickej Premier League, čo dokazuje i trinásť gólov v poslednej sezóne.

Dokonca si už vyskúšal aj funkciu kapitána národného mužstva, keď si kapitánsku pásku navliekol v priateľskom zápase proti Chorvátsku. Práve on by mohol ovládnuť celý šampionát, keďže po jeho boku budú hrať hviezdy ako Neymar, Coutinho či Firminho.

Ousmane Dembélé (Francúzsko)

V lete 2017 si vydupal prestup do španielskej Barcelony, no začiatok jeho pôsobenia na Camp Nou mu kvôli zraneniam nevyšiel. V závere sezóny sa ale vrátil a ukázal, že ak je stopercentne fit, tak dokáže naozaj veľké veci.

Francúzske národné mužstvo je naozaj nabité superhviezdami a najmä hladné po úspechu. Podarí sa Les Bleus pod vedením Didiera Deschampsa zopakovať víťazstvo spred dvadsiatich rokov?

Marcus Rashford (Anglicko)

Ak majú fanúšikovia Manchestru United naozaj za niečo ďakovať Louisovi Van Gaalovi, tak je to za to, že dal príležitosť mladému talentovanému útočníkovi z akadémie červených diablov. Práve holandský tréner totiž dal mladému Angličanovi príležitosť a to, čo sa stalo, je už história.

Prečítajte si aj

Radosť netrvala dlho: Klub Spartak Trnava mohol prísť k titulu vďaka korupcii!

Marcus Rashford strelil dva góly pri svojom vôbec prvom zápase v drese United v zápase Európskej ligy UEFA a hneď nato strelil ďalšie dva aj Arsenalu pri svojom debute v Premier League. Aby toho nebolo málo, tak aktuálne dvadsaťročný útočník dokázal streliť gól aj vo svojom prvom manchesterskom derby, v prvom zápase ligového pohára, v prvom zápase Ligy majstrov UEFA a ak by vám to stále nestačilo, tak v máji 2016 sa stal najmladším Angličanom, ktorý skóroval pri svojom debute v seniorskej reprezentácii. Čo myslíte, skóruje aj vo svojom prvom vystúpení na svetovom šampionáte?

Na tento gól určite spomínajú i slovenskí fanúšikovia.

Kylian Mbappé (Francúzsko)

Pravdepodobne každý z vás si bol istý tým, že v tomto prehľade uvidí aj meno zázračného dieťaťa z Bondy. Kylian Mbappé ešte pred dvoma rokmi okúzlil svojou fantastickou prvou sezónou v drese monackých kniežat a už o rok neskôr oslavoval s Monacom titul vo francúzskej Ligue 1.

Nasledoval pochopiteľný posun ďalej a Mbappé sa upísal parížskemu PSG, no ani v tomto klube sa svojou rýchlosťou a fantastickým pohybom nestratil a jeho úchvatná schopnosť strieľať góly ho zaradila medzi najväčšie hviezdy už beztak hviezdami nabitého kádra francúzskeho majstra.

Nie je tak žiadnym prekvapením, že devätnásťročný útočník je pevnou súčasťou kádra francúzskej reprezentácie a v Rusku ho určite bude sledovať obrovské množstvo fanúšikov po celom svete. Vôbec by nás neprekvapilo, ak by Kylian ovládol celý šampionát a s pomocou hviezd ako Griezmann, Pogba či Dembélé by po dvadsiatich rokoch priniesol trofej pre majstra sveta naspäť do Francúzska.

ANKETA: Kto bude najväčšou mladou hviezdou šampionátu v Rusku?

  • Rodrigo Bentancour

    4%

  • Davinson Sánchez

    2%

  • Hirving Lozano

    2%

  • Aleksandr Golovin

    0%

  • Timo Werner

    8%

  • Marco Asensio

    29%

  • Kylian Mbappé

    38%

  • Ousmane Dembélé

    8%

  • Marcus Rashford

    6%

  • Gabriel Jesus

    0%

  • Niekto iný

    4%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články