Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Radosť netrvala dlho: Klub Spartak Trnava mohol prísť k titulu vďaka korupcii!

BRATISLAVA - Slovenský futbalový zväz (SFZ), riadiaci orgán Fortuna ligy Únia ligových klubov aj oddelenie komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru zareagovali na medializované obvinenie majstra Spartaka Trnava, že mohol vyhrať titul v sezóne 2017/2018 vďaka korupcii. V pondelok o tomto podozrení podľa vlastných zistení informovali topky.sk. Podľa tohto webového portálu existujú zadokumentované svedectvá a dôkazy o podplácaní hráčov v zápasoch slovenského fortunaligového majstra.
Zdroj: 28656
Zdieľajte:

Zväz, ÚLK aj polícia reagovali oficiálnymi stanoviskami, ktoré ŠR TASR uverejňuje v plnom znení a bez redakčných úprav:

Stanovisko Prezídia Policajného zboru pre TASR:

"S poukazom na § 6 ods. 4 Trestného poriadku nie je možné poskytnúť informácie, pretože poskytnutie informácií by porušilo alebo ohrozilo záujmy uvedené v ods. 2 citovaného ustanovenia Trestného poriadku."

Oficiálne stanovisko SFZ:

"V záujme Slovenského futbalového zväzu je, aby sa medializované informácie o možnej manipulácii stretnutí v 1. lige, ktoré sa objavili dňa 4. júna vo viacerých médiách, vyšetrili. Keďže momentálne prebieha vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní a Slovenský futbalový zväz nedisponuje oficiálnymi informáciami z vyšetrovania, nemôže sa k celej záležitosti v tejto chvíli vyjadriť."

Prečítajte si aj

FOTO Viac gólov ako divákov: Takýto výsledok ste ešte nevideli!

Oficiálne stanovisko Únie ligových klubov k medializovaným informáciám o možnej manipulácii stretnutí v najvyššej futbalovej súťaži mužov:

"V zmysle už publikovaného vyjadrenia Slovenského futbalového zväzu je aj záujmom Únie ligových klubov, aby sa medializované informácie o možnej manipulácii stretnutí v najvyššej futbalovej súťaži mužov, ktoré sa objavili dňa 4. júna vo viacerých médiách, vyšetrili. Keďže momentálne prebieha vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní a Únia ligových klubov nedisponuje oficiálnymi informáciami z vyšetrovania, nemôže sa k celej záležitosti v tejto chvíli vyjadriť. V záujme zachovania dobrého mena najvyššej futbalovej súťaže mužov prezident ÚLK okamžite iniciuje stretnutie s oddelením integrity futbalu v rámci SFZ, keďže naším spoločným záujmom je, aby predmetné informácie boli riadne vyšetrené. Zároveň prehlasujeme, že poskytneme maximálnu súčinnosť všetkým orgánom SFZ, príp. NAKA, pri objasňovaní medializovaných informácií."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články