Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Víťazná rozlúčka Buffona: Zo záberov fantastických fanúšikov budete mať zimomriavky

TURÍN - Futbalisti Juventusu Turín sa s majstrovskou sezónou v talianskej Serii A rozlúčili domácim víťazstvom 2:1 nad Hellasom Verona v záverečnom 38. kole. Sobotný zápas bol tiež peknou rozlúčkou pre brankára Gianluigiho Buffona, ktorý po sezóne odchádza z metropoly Piemontu.
Zdroj: 28639
Zdieľajte:

Štyridsaťročný kapitán sériového šampióna odchod oznámil vo štvrtok s tým, že v kariére bude pokračovať mimo svojej vlasti. Pôvodne zamýšľal úplne zavesiť rukavice na klinec, rozhodol sa však reflektovať na niektorú zo zahraničných ponúk, pričom médiá skloňujú záujem Paríža Saint-Germain. Reprezentačnú kariéru uzavrie "Gigi" 4. júna v prípravnom zápase v Turíne proti Holandsku. V roku 2006 prispel k zisku titulu majstra sveta pre "Squadru azzurru", v roku 2012 stroskotalo Taliansko až vo finále EURO na Španielsku.

Pozrite si aj

VIDEO Ako to robí? Marcelo predviedol na tréningu nevídanú parádičku

V jeho poslednom zápase v drese "Starej dámy" dostali do vedenia tím trénera Massimiliano Allegri góly Daniela Ruganiho a Miralema Pjaniča.

Buffon zišiel z ihriska v 63. minúte a užil si "standing ovations"

Nahradil ho Carlo Pinsoglio, ktorého prekonal v 76. minúte Alessio Cerci. V 85. minúte ešte domáci zadák Stephan Lichtsteiner nepremenil penaltu.

Táto fotka nepotrebuje komentár

Serie A - 38. kolo:

Juventus Turín - Hellas Verona 2:1 (0:0)

Góly: 49. Rugani, 52. Pjanič - 76. Cerci

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články