Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO To vážne? Autor zlatého gólu z posledných MS svoj kúsok tento rok nezopakuje

BRATISLAVA - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw nominoval 27 hráčov na blížiace sa majstrovstvá sveta v Rusku.
Zdroj: 28561
Zdieľajte:

Mario Götze svoj kúsok tento rok určite nezopakuje. Nedostal sa totiž ani do širšieho výberu Jogiho Löwa.

Prečítajte si aj

VIDEO Toto sme tu ešte nemali: Brankár počas zápasu pozeral do mobilu

Vo výbere figuruje aj zranený kapitán Manuel Neuer, ktorý neodchytal žiadny zápas od septembra minulého roka pre vlásočnicovú zlomeninu kostičky v ľavej nohe.

Najväčším prekvapením je nominácia útočníka Nilsa Petersena z SC Freiburg, ktorý zatiaľ ešte nemá ani jeden štart za reprezentačné A-mužstvo. Dvadsaťdeväťročný hráč zasiahol v bundesligovej sezóne 2017/2018 do 32 zápasov a dal 15 gólov.

Širšia nominácia Nemecka na MS v Rusku

Do výberu sa nezmestil strelec víťazného gólu vo finále MS 2014 Mario Götze.
Nemecko sa v základnej F-skupine stretne s Mexikom, Švédskom a Kórejskou republikou.

širšia nominácia Nemecka na MS:
brankári: Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), Kevin Trapp (Paríž St. Germain)
obrancovia: Jerome Boateng (Bayern Mníchov), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Jonas Hector (1. FC Kolín), Mats Hummels, Joshua Kimmich (obaja Bayern Mníchov), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlín), Antonio Rüdiger (FC Chelsea), Niklas Süle (Bayern Mníchov), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)
stredopoliari: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paríž St. Germain), Leon Goretzka (FC Schalke 04), Ilkay Gündogan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus Turín), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Müller (Bayern Mníchov), Mesut Özil (Arsenal Londýn), Sebastian Rudy (Bayern Mníchov), Leroy Sane (Manchester City), Marco Reus (Borussia Dortmund)
útočníci: Timo Werner (RB Lipsko), Mario Gomez (VfB Stuttgart), Nils Petersen (SC Freiburg)

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw povedie národný tím až do majstrovstiev sveta 2022 v Katare. Pôvodná zmluva kouča s Nemeckým futbalovým zväzom (DFB) mala vypršať po európskomšampionáte v roku 2020. Kontrakt predĺžili spolu s Löwom o ďalšie dva roky aj asistent Thomas Schneider a tréner brankárov Andreas Köpke. Informovala o tom agentúra AP.

Spoluprácu s nemeckou reprezentáciou predĺžili do roku 2024 generálny manažér "Nationalelf" Oliver Bierhoff s asistentom Marcusom Sorgom.

Päťdesiatosemročný Löw sa stal trénerom Nemecka po domácich majstrovstvách sveta v roku 2006, keď nahradil Jürgena Klinsmanna. V roku 2014 doviedol Nemecko k titulu svetových šampiónov na MS v Brazílii.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, twitter

Diskusia

Podobné články