Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tréner Tuchel sa oficiálne ujal PSG: V Paríži je obrovský potenciál

PARÍŽ - Nemec Thomas Tuchel je od pondelka oficiálne nový tréner francúzskeho futbalového majstra Paríž St. Germain. Na lavičke vystriedal Španiela Unaia Emeryho, ktorému vedenie klubu po dvoch rokoch nepredĺžilo kontrakt.
Zdroj: 28550
Zdieľajte:

Štyridsaťštyriročný Tuchel koučoval v minulosti v rodnej krajine na seniorskej úrovni rezervu Augsburgu (2007 - 2008), Mainz (2009 - 2014) a Borussiu Dortmund (2015 - 2017). V začiatkoch kariéry viedol mládežníkov v Stuttgarte aj Augsburgu. Bez pôsobiska bol takmer presne dvanásť mesiacov, od Dortmundu dostal výpoveď 30. mája 2017. V novom pôsobisku podpísal zmluvu na dva roky.

Pozrite si aj

VIDEO Salah prehral boj so svojou dcérou: Prečo ho fanúšikovia vypískali?

"S veľkou radosťou, hrdosťou a ambíciou som prijal ponuku tohto skvelého klubu. Teším sa na prácu s jednými z najlepších hráčov sveta. S mojím realizačným tímom urobíme všetko, aby sme mužstvo posunuli k najvyšším možným métam aj na európskej scéne. V Paríži je obrovský potenciál, takže ma nemohla postretnúť väčšia výzva. Teším sa aj na Park princov, ktorý je legendárny európsky štadión s fantastickou atmosférou," povedal Tuchel na stránke PSG.

Jeho predchodca vydržal na lavičke ambiciózneho klubu s výdatnými finančnými zdrojmi dve sezóny. Emery prišiel ako trojnásobný víťaz Európskej ligy s FC Sevilla a PSG priviedol v oboch ročníkoch k triumfom vo Francúzskom pohári i Ligovom pohári, ale v sezóne 2017/2018 nezískal majstrovský titul, ktorý vybojovalo AS Monaco. V tomto ročníku sa Parížania vrátili na ligový trón, no opäť sa im nepodaril výraznejší úspech v Lige majstrov. V osemfinále prehrali s Realom Madrid, pred rokom premárnili v rovnakej fáze s FC Barcelona náskok 4:0 z prvého duelu.

"Som veľmi šťastný, že môžem privítať Thomasa Tuchela ako nového trénera Paríža St. Germain. Je jeden z najzdatnejších európskych koučov, v uplynulých rokoch sa vypracoval na špicu. Nechýbajú mu vlastnosti, aké zdobia nemecký futbal najmä na medzinárodnej úrovni. Jeho ambicióznosť, vyznávanie rýchleho útočného futbalu a osobnostné kvality sa hodia do PSG. Fanúšikovia nášho klubu vždy obdivovali takýchto ľudí," vyhlásil prezident francúzskeho šampióna Nasser Al-Khelaifi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články