Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Sklamanie na Záhorí: Tatran Prešov po piatich rokoch vypadol z Fortuna ligy

SENICA - Futbalisti 1. FC Tatran Prešov vypadli z Fortuna ligy a v nasledujúcej sezóne budú hrať iba v druhej najvyššej slovenskej súťaži.
Zdroj: 28505
Zdieľajte:

Vo veľmi dôležitom súboji o záchranu pricestoval na Záhorie 12. celok tabuľky Tatran Prešov. Dve hodiny pred stretnutím sa v Senici spustil prudký lejak s krupobitím a zápas sa odohral na veľmi šmykľavom teréne. Do zápasu vstúpili o niečo aktívnejšie hostia, ale do zakončenia sa nedostali. Prvýkrát skúšal šťastie na domácej strane v 9. minúte Castaňeda, jeho strelu brankár kryl. Hostia nepríjemne pohrozili v 22. minúte, kedy Gataričovu strelu s námahou vyrážal Holec. Hra sa postupne vyrovnala a loptu na svojich kopačkách držali viac Záhoráci. V 35. minúte po Luptákovej prihrávke krásne vystrelil Chacón, lopta letela tesne vedľa ľavej šibenice. Strelecké šťastie pokúšal Castaňeda, tentoraz z priameho kopu v 41. minúte, no lopta letela tesne vedľa.

Prečítajte si aj

VIDEO Panika v Nemecku: Hamburg prvýkrát vypadol z Bundesligy

Šachová partia pokračovala aj v druhom polčase. Obe mužstvá si dokázali vypracovať gólové šance, avšak strelci nemali obuté strelecké kopačky. V 48. minúte po priamom kope hostí jemne tečoval loptu hlavou Luberda, Holec bol na svojom mieste. Potom mala Senica silnú 10-minútovku, v ktorej sa dostala do troch šanci. Najskôr Casteňeda mieril vedľa, rovnako si počínal tento hráč o dve minúty neskôr. Obrovskú možnosť na otvorenie skóre mal kapitán domácich Ranko, keď sa ocitol sám pred brankárom Lukáčom, no ten výborným vybehnutím šancu zmaril. Potom prežili klinickú smrť aj Záhoráci pri šanciach Prešova. V 64. minúte Gataričov vokej spoza pokutového územia letel tesne vedľa. Najväčšiu možnosť na gól mal v 67. minúte Hošek, Seničanov výborným zákrokom podržal brankár Holec. V nervóznom závere, keď sa nastavovalo až 6 minút, už gól nepadol, hoci k nemu mal blízko striedajúci Seničan Krč. V náročnom stretnutí sa zrodila bezgólová remíza, ktorá stačila Záhorákom na udržanie si barážovej priečky.

9. kolo skupiny o udržanie sa

FK Senica - 1. FC Tatran Prešov 0:0

Góly: Rozhodovali: Pavlík - D. Hrčka, Hrmo, ŽK: Ranko, Chacón, Lupták - Luberda, Prikryl, Udeh, 891 divákov

Senica: Holec – Ranko, Práznovský, Villarraga – Herrera, Zezinho, Cuadros (66. Krč), Lupták, Richtárech - Castaňeda (89. Podhorin), Chacón (81. Vaščák)

Prešov: Lukáč – Bartek, Luberda, Prikryl, Petko – Micherda, Dzurík (85. Udeh) – Gatarić, Katona (65. Leško), Kraľovič (82. Dupkala) – Hošek

video čoskoro...

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články