Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Takto vyzerá nefalšovaná radosť: Trnava po 45 rokoch opäť MAJSTROM!

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava získali majstrovský titul. Pozrite sa na nefalšovanú radosť hráčov Trnavy po skončení zápasu.
Zdroj: 28325
Zdieľajte:

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v sobotňajšom 8. kole nadstavby Fortuna ligy 2017/2018 na domácom Štadióne Antona Malatinského nad DAC Dunajská Streda 2:0 a v predstihu získali majstrovský titul. "Bílí andeli" tak ukončili dlhé 45-ročné čakanie, keď naposledy vyhrali ešte československý titul v roku 1973.

Prečítajte si aj

VIDEO Messi verzus Ronaldo: Sleduj aj ty NAŽIVO hviezdne El Clásico!

Na takmer zaplnenom ŠAM v pomerne veľkom teple sa začalo poriadne zhurta. Na trávniku bolo od začiatku horúco a po prvom zahrození od hostí sa skóre menilo už v 6. minúte na druhej strane. Vlasko vysunul Egha, ktorého v pokutovom území fauloval Huk za žltú kartu a Godál nekompromisnou bombou otvoril skóre. V 8. minúte musel po druhej žltej karte pod sprchy Huk, ktorý pri čiare fauloval súpera. Z následného priameho kopu tečoval do tyčky loptu Egho a následne Pehlivan trafil dobre reagujúceho Maceja. Hneď o pár okamihov sa poriadne zaiskrilo v strede ihriska po faule Kalmára na Pehlivana, za čo dostal hráč DAC žltú kartu a po následnej hromadnej potýčke videli v 10. minúte ČK aj Kalmár a Čanturišvili. Zrazu bolo na ihrisku viac miesta, ešte raz sa zaiskrilo za žltú kartu po faule Baya a rečiach Pehlivana a potom sa hra upokojila. No hralo sa opatrne z oboch strán, prihrávky viac smerovali do šírky, chýbala futbalovosť. V hre bolo veľa, na hráčoch bolo badať nervozitu.

Ani na začiatku druhého dejstva sa obraz hry nezmenil. Hráči v teple bojovali, snaha sa im uprieť nedala, no kreativita chýbala a šance sa nerodili. Trnavskí fanúšikovia si ale priebeh užívali, mohutne povzbudzovali svojich a tešili sa na oslavy, dupľom keď Trnave hral do karát aj priebežný výsledok z Ružomberka, kde Slovan prehrával. Nechýbala pyrotechnika, hoci keď sa objavila pri bránke Maceja, rozhodca na chvíľku súboj aj pozastavil. V 76. minúte mal na hlave definitívu Hladík, ale po centri z ľavej strany mieril nad. Mrzieť ho to dlho nemuselo, lebo po školáckej chybe brankára Maceja o niekoľko okamihov mu Egho vystihol kľučku, zobral loptu a pohodlne ju poslal do prázdnej brány. V 85. minúte trafil opäť osamotený Hladík hlavou brvno. O dve minúty nedal vo výbornej šanci ani Ofosu, no to už štadión búril nadšením a erupcia trnavských osláv vypukla okamžite po konečnom hvizde.

FC Spartak Trnava - DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (1:0)

Góly: 6. Godál (z 11 m), 76. Egho. Rozhodovali: Chmura - D. Hrčka, Pozor, ŽK: Pehlivan, Čivič, Tóth - Huk, Kalmár, Bayo, Herc, ČK: 10. Čanturišvili - 8. Huk, 10. Kalmár, 16.832 divákov.

Hlasy po zápase (zdroj RTVS):
Anton Sloboda, stredopoliar Spartaka: "Mali sme prvú šancu na spečatenie zisku titulu a je skvelé, že hneď sme ju využili, navyše pred našimi fanúšikmi. Na začiatku sme strelili gól z jedenástky, potom sa na ihrisku začalo iskriť, bola tam nervozita. Dôležité bolo, že v druhom polčase sa nám podarilo streliť vytúžený druhý gól. Oslavy si poriadne užijeme."

Lukáš Greššák, stredopoliar Spartaka: "Sú to fantastické pocity. Po jesennej časti sme verili, že by sme mohli ukončiť dlhé trnavské čakanie na titul. Je skvelé, že to vyšlo. Dôležité bolo, že sme na jar zvládli prvé náročné zápasy."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články