Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Zrod futbalového génia: Takto sa začala futbalová kariéra Mohameda Salaha

BRATISLAVA - Neuveríte, koľko musel Mohamed Salah denne cestovať na tréning.
Zdroj: 28179
Zdieľajte:

Mohamed Salah mal len 14 rokov, keď sa vydal na dobrodružnú cestu za slávou. Útočník Liverpoolu bol nedávno zvolený ako prvý Egypťan za najlepšieho futbalistu anglickej ligy. Aké boli však jeho futbalové začiatky?

Prečítajte si aj

VIDEO Dráma v Mníchove: O víťazovi rozhodla fatálna chyba Rafinhu

Futbalové začiatky

Ako tínedžer cestoval autobusom z dedinky Nagrig 10 hodín denne a päť dní v týždni na tréningy do Káhiry. A keď konečne prišiel, začal rýchlo trénovať, aby stihol posledný autobusový spoj naspäť domov. Na svojich kamarátov nemal vôbec čas. Chcel nasledovať niektorých veľkých hráčov Afriky. Išiel si za svojim snom. Dokonca aj peniaze, ktoré mal určené na stravu, obetoval na "výlety" do Káhiry.

"Bol veľmi malý a keď prvýkrát prišiel, väčšina chlapcov ho považovala za obyčajného dedinského chlapca," povedal jeho prvý tréner z tímu El Mokawloon, Mohammed Radwan. "Negatívny pocit, ktorý z toho mal, bol jeho palivom, ktoré ho poháňalo vpred."

Salah sa odmietal vzdať svojho sna: "Na tréning som musel chodiť skoro ráno, neskôr som mal aj ospravedlnenku do školy. Ak nemáte dobré ospravedlnenie, zo školy vás tak ľahko nepustia. Ale chcel som byť veľkým futbalistom, tak som nemal na výber."

Jeho futbalovým idolom bol Mohammed Abu Trika, v tom čase najlepší hráč egyptskej generácie. Jeho brány do futbalového sveta sa otvorili prestupom do Bazileja. Do Švajčiarska prišiel v roku 2012 a hneď v prvej sezóne mu pomohol získať titul. Ďalej pôsobil v Chelsea, Fiorentine a AS Rím.

Súčasnosť

Dvadsaťpäťročný Salah po letnom prestupe z AS Rím strelil už 43 gólov vo všetkých súťažiach, Liverpoolu pomohol do semifinále Ligy majstrov aj k súčasnej tretej priečke v anglickej súťaži.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články