Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Róbert Jež o Lige majstrov: Na dvojzápas so Spartou budem spomínať do konca života

BRATISLAVA - Bol oporou posledného slovenského tímu v skupinovej fáze Ligy majstrov. Róbert Jež v exkluzívnom rozhovore pre futbalovysvet.sk zaspomínal na veľké zápasy v prestížnej klubovej súťaži.
Zdroj: 28022
Zdieľajte:

Žilina je posledným slovenským klubom, ktorý sa dostal do skupiny Ligy majstrov. Vy ste vtedy prešli cez tri predkolá, v baráži ste vyradili pražskú Spartu. Aké to bolo pre vás dostať sa do prestížnej súťaže?

Myslím si, že je ťažšie dostať sa do Ligy majstrov so slovenským klubom, ako keď niekto "legionárči" v zahraničí a hrá s lepšími spoluhráčmi. Nám sa to podarilo ako slovenskému klubu, aj keď naša púť nezačala slávne. Prehrali sme na Malte s Birkirkarou a po tom zápase sme boli na smiech, robili si z nás sradnu. Nakoniec to vyvrcholilo dvojzápasom so Spartou, na ktorý budem spomínať do konca života.

Prečítajte si aj

Trofej Ligy majstrov v Bratislave v spoločnosti futbalových hviezd

Vy ste aj v skupinovej fáze zostali verní, takému odvážnemu futbalu, pri ktorom ste sa len nezatiahli do defenzívy. Ako si spomínate na tú tvrdú konkurenciu špičkových klubov, na čele s veľkým favoritom FC Chelsea?

Bolo to náročné, hneď v prvom zápase sme nastúpili doma proti Chelsea, ktorá bola vtedy vo vynikajúcej forme. V predošlých zápasoch nadeľovala súperom päť či šesť gólov. Bolo to pre nás niečo nové, prehrali sme 1:4, ale viac ma skôr mrzí ma domáci výsledok s Marseille 0:7. Na jeho pôde sme prehrali iba 0:1 a čakali sme, že by sme mohli získať prvý bod. Zápas nám však nevyšiel, z deviatich striel išlo osem na bránku a inkasovali sme sedem gólov.

Vedeli by ste vypichnúť jeden konkrétny moment, ktorý vám zo zápasov v skupinovej fáze utkvel v pamäti najviac?

Asi to bola atmosféra na Stamford Bridge. V Anglicku je vždy atmosféra výnimočnejšia, navyše tam bolo aj veľa divákov zo Žiliny, ktorí nás povzbudzovali.

Žilina je posledným slovenským klubom, ktorý sa dostal do skupinovej fázy. Kedy možno očakávate, že sa to podarí ďalšiemu tímu?

Veľmi ťažká otázka. Záležať bude na žrebe, cesta do Ligy majstrov je pre slovenské kluby dlhá. Všetci majú rovnakú šancu, dôležitá bude momentálna forma aj dávka šťastia. Rovnako ako sa to podarilo aj nám, Sparta mala silný a kvalitný káder, no nám ten dvojzápas vyšiel. Keď bude mať slovenský majster v úvode sezóny dobrú formu, môže určite postúpiť. Ale v akom časovom horizonte, to je ťažko povedať.

Táto sezóna Ligy majstrov je už v semifinále. Koho favorizujete na zisk "ušatej" trofeje?

Aj štvrťfinálové zápasy Barcelona - AS Rím či Manchester City - Liverpool ukázali, že je to veľmi nevyspytateľné. Sú tam štyri najlepšie mužstvá tejto sezóny, ale keby si mám vybrať, tak poviem Real Madrid. Bolo by to pekné, keby vyhrá tretí rok po sebe.

Vráťme sa ešte aj k mládežníckej Lige majstrov, kde podávali v posledných dvoch sezónach výborné výkony juniori FC Nitra. Vy ako odchovanec klubu spod Zobora, sledovali ste ich vystúpenia?

Bol som na takmer všetkých zápasoch, v oboch sezónach. Vlani dostali náročného súpera (Malaga, pozn. red.), teraz hrali s Feyenoordom, s ktorým viedli a prehrali smolne v nadstavenom čase. Bolo mi ľúto chlapcov, pretože to odbojovali a podali sympatický výkon.

Mnohí podali výborné výkony. Videli ste v niekom budúceho Róberta Ježa, ktorý by dotiahol slovenský klub do seniorskej Ligy majstrov?

Sú to mladí, šikovní chlapci, ale je to veľmi dlhá cesta. Musia začať hrávať v seniorskej lige, aby sa "oťukali" medzi muži. Je to dosť veľký skok z mládežníckej ligy do seniorského futbalu. Verím, že nejaký nový Robo Jež či Ľubo Moravčík v Nitre vyskočia a nejaké slovenské mužstvo do Ligy majstrov dostanú.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články