Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šláger ako hrom: V Európskej lige budeme svedkami predčasného finále

NYON - Futbalisti Arsenalu Londýn narazia v semifinále Európskej ligy UEFA 2017/2018 na ťažkého súpera.
Zdroj: 27978
Zdieľajte:

Futbalisti Arsenalu Londýn narazia v semifinále Európskej ligy UEFA 2017/2018 na Atletico Madrid. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Olympique Marseille a FC Salzburg. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Prvé semifinálové zápasy sú na programe 26. apríla, odvety 3. mája. Finále sa uskutoční 16. mája na štadióne vo francúzskom Lyone.

Prečítajte si aj

Vyžrebovali semifinálové dvojice Ligy majstrov: Šlágrom superzápas rivalov

Duely medzi Arsenalom a Atleticom bude pre mnohých fanúšikov predčasným finále, oba tímy sú najväčšími favoritmi na zisk cennej trofeje. Londýnčania postúpili do semifinále cez CSKA Moskva. Po víťazstve 4:1 na Emirates Stadium uhrali v ruskej metropole remízu 2:2. Arsenal hral v európskych klubových súťažiach naposledy proti španielskemu tímu v sezóne 2015/2016, keď v osemfinále Ligy majstrov stroskotal na Barcelone celkovým skóre 1:5. Z uplynulých šiestich súbojov proti účastníkom La Ligy zvíťazili Gunners iba v jedinom.

Atletico, ktoré triumfovalo v EL v rokoch 2010 a 2012, vyradilo Sporting Lisabon. Po domácom víťazstve 2:0 im stačila na postup aj prehra 0:1 v Portugalsku. Salzburg sa postaral o najväčšie prekvapenie, keď vo štvrťfinále prešiel cez Lazio Rím po výsledkoch 2:4 a 4:1. Rakúšania môžu vyrovnať najväčší klubový úspech z roku 1994, keď postúpili do finále Pohára UEFA.

Hlasy po žrebe (zdroj: uefa com):

Hector Bellerín, obranca Arsenalu. "Dostali sme veľmi silný tím, ktorý v uplynulých rokoch pravidelne hrával v Lige majstrov. Ak by sa nám ho podarilo vyradiť a potom vyhrať celú súťaž, bol by to obrovský úspech."

Alexandre Lacazette, útočník Arsenalu: "Chceme postúpiť až do finále. V tejto fáze súťaže si už človek nevyberie, všetko sú to silné tímy."

žreb semifinále Európskej ligy UEFA 2017/2018

Olympique Marseille - FC Salzburg

Arsenal Londýn - Atletico Madrid

kalendár zápasov EL UEFA 2016/2017:

prvé zápasy semifinále: 24. apríla

odvety semifinále: 3. mája

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články