Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zdrogovali Španieli maltských futbalistov? Do šatne prišiel muž s táckou a citrónmi, kde boli drogy!

VALETTA - Bývalý maltský futbalový reprezentant Ernest Spiteri Gonzi podporil v utorok podozrenia, že futbalisti z ostrovnej krajiny boli cez polčas neslávneho kvalifikačného zápasu majstrovstiev Európy v roku 1983 proti Španielsku zdrogovaní.
Zdroj: 27746
Zdieľajte:

Španieli pred takmer 35 rokmi deklasovali v Seville Maltu 12:1, vďaka čomu sa prebojovali na úkor Holandska na ME 1984 do Francúzska. V poslednom kvalifikačnom zápase potrebovali zdolať Maltu o 11 gólov, ale po prvej polovici zápasu viedli len 3:1. V druhom súperovi strelili deväť gólov a tešili sa z postupu.

Prečítajte si aj

Nemci v príprave so Španielmi a Brazíliou, Česi na turnaj do Číny

Ako prvý otvoril túto tému vtedajší tréner Malty Victor Scerri, ktorý v nedeľu v španielskej televízii v relácii Fiebreho Maldiniho povedal, že cez polčas sa diali podozrivé veci. "Do šatne prišiel malý muž oblečený v bielom s táckou, na ktorej boli na polovicu narezané citróny. Všetci naši hráči začali tie citróny sať," povedal Scerri podľa agentúry DPA. Bývalý maltský hráč Emanuel Fabri v TV šou dodal: "Zrazu sme sa cítili veľmi unavení a vyčerpaní."

Prečítajte si aj

Lewandowski sa dohodol na zmluve s Realom Madrid

Vtedajší elitný strelec Malty Ernest Spiteri Gonzi v utorok obvinil Španielov z nekalých praktík. "Bolo zlé, že Maltská futbalová federácia začala vtedy vyšetrovať našich hráčov, ale mali sa pozerať inde. Som presvedčený o tom, že Španieli podnikli všetky kroky k tomu, aby dosiahli želaný výsledok. Bohužiaľ už je veľmi neskoro, aby sa to vyšetrilo," povedal Spiteri Gonzi pre denník Times of Malta.

Prečítajte si aj

Zápasy Slovenska na pohári King's Cup uvidia diváci v priamom prenose

Bývalý slávny španielsky obranca Jose Antonio Camacho, ktorý v tom zápase nastúpil, považuje historku o citrónoch za absolútnu hlúposť. "Znie to úplne bláznivo. Keď by vstúpil do šatne muž v bielom a začal by vám núkať citróny, tak ho pošlete preč a nezačnete ich jesť," povedal Camacho v televíznej šou.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články