Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Žolík Ben Yedder po historickom postupe Sevilly: Veril som inštinktu

MANCHESTER - Futbalisti FC Sevilla sa prvýkrát v klubovej histórii prebojovali medzi elitnú osmičku v Lige majstrov. V osemfinálovej odvete vypálili rybník úradujúcemu víťazovi Európskej ligy, o triumfe Andalúzanov 2:1 na pôde Manchestru United rozhodol striedajúci žolík Wissam Ben Yedder.
Zdroj: 27717
Zdieľajte:

Iba po minúte pobytu na hracej ploche strelou k ľavej žrdi nedal Davidovi de Geovi žiadnu šancu a poslal Sevillu do vedenia. Bol to pre neho siedmy gól v tejto sezóne LM a ôsmy pridal hlavou už o 4 minúty, keď si jeho pokus nešikovne zrazil za čiaru de Gea. United sa podarilo už iba skorigovať prehru. "Pri prvom góle som veril svojmu inštinktu. De Gea je skvelý brankár, jeden z najlepších na svete. Pred strelou som príliš nepremýšľal, snažil som sa, aby bola umiestnená a padlo to tam. Bol som v správnom čase na správnom mieste. Proti takým silným tímom, akým je Manchester United, treba využiť každú šancu," uviedol Ben Yedder pre uefa.com.

Prečítajte si aj

VIDEO Messi s Barcelonou alebo Chelsea? Nenechajte si ujsť šláger Ligy majstrov!

Taliansky tréner v službách Sevilly Vincenzo Montella bol po kolísavých výkonoch v španielskej La Lige pod tlakom, na Old Trafford však jeho zverenci predviedli jeden z najlepších výkonov v tejto sezóne. "Toto víťazstvo venujem všetkým, ktorí majú Sevillu vo svojom srdci. Bol to vzácny a nádherný večer. Chlapci do bodky splnili stanovené pokyny, prečkali nápor domácich a v druhom polčase dvakrát udreli."

Sevilla bola v roku 1958 vo štvrťfinále bývalého Pohára európskych majstrov, odvtedy sa márne pokúšala o prienik medzi najlepších osem tímov starého kontinentu. Na anglickej pôde zvíťazila vôbec prvýkrát. "Po 60 rokoch to Sevilla opäť dokázala. Postup do štvrťfinále Ligy majstrov je ako sen. Veľká vďaka patrí našim fanúšikom, najmä tým, ktorí nás prišli povzbudiť do 'Divadla snov'. Boli fantastickí," zložil im kompliment kapitán Sevilly Sergio Escudero.

Prečítajte si aj

Kozák chce dať v Thajsku šancu všetkým hráčom: Som na nich zvedavý

Trénera Manchestru United Joseho Mourinha mrzeli nevyužité šance za stavu 0:0. "Mali sme niekoľko príležitosti otvoriť skóre, no nepremenili sme ich, čo sa nám vypomstilo. Po inkasovanom góle bolo všetko oveľa emotívnejšie. Krátko na to nám Sevilla zasadila druhý úder, ktorý nás definitívne zrazil na kolená. V zápase sme mali dobré pasáže, no chýbala nám lepšia kontrola hry," citovala slová Mourinha agentúra dpa.

Prečítajte si aj

Bale sa chce vrátiť do Anglicka, Real Madrid ho má nahradiť hviezdou Premier League

Srbský stredopoliar Nemanja Matič uznal kvality súpera. "Musíme zablahoželať Seville k postupu, za výkony v oboch zápasoch si ho zaslúžila. Na odvetný zápas sme nastúpili povzbudení ligovým víťazstvom nad Liverpoolom. Sevilla však bola nad naše sily. Dali sme do toho všetko, nemáme si čo vyčítať, no na disponovaného protivníka to nestačilo," poznamenal Matič v rozhovore pre klubovú MUTV.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články