Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovenská U21 prišla o reprezentačného trénera, Hapal sa sťahuje k českému gigantovi

PRAHA - Pavel Hapal je oficiálne nový tréner českého futbalového klubu Sparta Praha.
Zdroj: 25226
Zdieľajte:

Doterajší kouč slovenskej reprezentácie do 21 rokov podpísal so svojím novým zamestnávateľom zmluvu do leta 2020, jeho asistentom bude bývalý český reprezentant Radoslav Kováč. Hapal nahradil v Sparte Taliana Andreu Stramaccioniho, ktorého vedenie klubu odvolalo v pondelok večer.

Prečítajte si aj

Real Madrid, Juventus alebo Chelsea: Kde prestúpi mladá talianska hviezda z AC Miláno?

Hapal bol tréner dvadsaťjednotky od januára 2015, zmluvu predĺžil vo februári minulého roka po tom, ako s ňou postúpil na záverečný turnaj majstrovstiev Európy 2017 tejto vekovej kategórie. Na šampionáte v Poľsku len tesne unikol jeho zverencom postup do semifinále. Zmena pôsobiska sa spečatila v utorok popoludní, od 15.00 h už viedol prvý tréning v Prahe a neskôr naňho čakala úvodná tlačová konferencia v novej funkcii.

Prečítajte si aj

Do bitky o Milana Škriniara sa zapojil ďalší svetový veľkoklub z Anglicka

"Nebolo to jednoduché rozhodovanie, všetko sa zbehlo veľmi rýchlo. Vedenie Sparty ma kontaktovalo v nedeľu neskoro večer, skutočne som nemal veľa času na rozmýšľanie. Sparta je pojem nielen v Česku, ale nepochybne aj v Európe, a je pre mňa obrovská výzva, trénovať takýto veľkoklub. Tento fakt v mojom rozhodovaní veľmi zavážil. Rád by som sa poďakoval Slovenskému futbalovému zväzu (SFZ), že mi vyšiel v ústrety a uvoľnil ma zo svojich služieb. Ďakujem aj za krásne tri roky, ktoré som pri slovenskej dvadsaťjednotke prežil, myslím si, že boli pre obe strany úspešné. Rozchádzame sa v dobrom a verím, že vzťahy, ktoré som si na Slovensku vybudoval, zostanú dobré aj naďalej," citovala 48-ročného českého kouča oficiálna stránka SFZ.

Prečítajte si aj

Makov PAOK vo veľkých problémoch, trest za fanúšikov ho vyjde poriadne draho

Server idnes.cz pôvodne informoval, že spoločne s Hapalom príde aj jeho dlhoročný slovenský asistent Oto Brunegraf. Ten však minimálne zatiaľ zostáva pri kormidle dvadsaťjednotky a povedie ju v marcovom dvojzápase kvalifikácie ME 2019 proti Albánsku.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články