Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 7 príchodov do čínskej Super ligy v roku 2018

PEKING - Čínska Super liga odbitím polnoci posledného februárového dňa ukončila svoje dvojmesačné obdobie možných prestupov. Tento rok síce do Číny nezamierilo až toľko hviezd, ale aj tí futbalisti, ktorí prišli, tak pútali pozornosť. Tu je TOP 7.
Dgshdsa dgsadgsahdsag dsaghdksa.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

Augusto Fernández (Atlético Madrid - Peking Renhe/4.5 mil. eur)

31-ročný stredný záložník prišiel do Atlética Madrid v roku 2016 ako hviezda zo Celty Vigo, ale odohral len 21 ligových stretnutí a preto, keď prišla lukratívna ponuka, neváhal. Na konte má pätnásť štartov za národný tím Argentíny.

Prečítajte si aj

139 tisíc len za 20 centov? Tento borec s rozprávkovou výhrou dokázal, že sa to dá!

Yannick Ferreira-Carrasco (Atlético Madrid - Dalian Yifang/30 mil. eur)

Určite najväčšie prekvapenie v tomto rebríčku. Belgický futbalista bol donedávna považovaný za jeden z najväčších talentov európskeho futbalu, lenže aj keď bol v Atléticu a predtým v AS Monaco hviezdou, tie najvyššie kvality nepredvádzal. I tak je prekvapením, že ako 24-ročný sa rozhodol odísť do ďalej Ázie. Nezavrel si tým miesto na MS v Rusku?

Prečítajte si aj

Simeone kritizoval politiku prestupov: Potrebujeme jeden celosvetový deadline day

Cédric Bakambu (Villarreal - Peking Guoan/40 mil. eur)

Ďalší nečakaný futbalista v tomto zozname. Vo Villarreale bol útočníkom číslo jeden od svojho príchodu v roku 2015 z tureckého Bursasporu. Časom sa mohol reprezentant DR Kongo zaradiť medzi top ofenzívnych hráčov v celej Európe, čo sa mu v Pekingu nepodarí.

Prečítajte si aj

Ibrahimovič hlási veľký návrat, láka ho Rusko

Jonathan Viera (UD Las Palmas - Peking Guoan/11 mil. eur)

Oddaný kapitán momentálne zostupujúceho Las Palmasu si poriadne pohneval fanúšikov, keď kývol na ponuku z Ázie. Osobne si príde na veľké peniaze, ale čo bude s jeho materským? Uvidíme, či sa do neho vráti, ako tomu bolo zatiaľ vždy, keď sa vybral inam, pretože neuspel vo Valencii ani v belgickom Standarde Liége.

Prečítajte si aj

VIDEO Manchester City môže získať titul veľmi rýchlo, Guardiola: Máme to v rukách

José Fonte (West Ham United - Dalian Yifang/5.57 mil. eur)

Portugalský obranca bol hviezdou Southamptonu, s ktorým vybojoval postup z tretej ligy až do Premier League a dokonca sa časom dostal aj do národného tímu, s ktorým triumfoval na Eure 2016. V minulom roku prestúpil do West Hamu, kde sa zaradil medzi priemerných zadákov, preto sa jeho presun do Číny dá vo veku 34 rokov pochopiť.

Prečítajte si aj

Neskutočná náhoda: Messi bude trénovať v tréningovom centre Realu Madrid!

Nicolas Gaitán (Atlético Madrid - Dalian Yifang/18 mil. eur​​​​​​​)

Tretí futbalista, ktorý začiatkom roku 2018 odišiel do Číny z Atlética Madrid. V súvislosti s týmto Argentínčanom sa takýto ťah spomínal už dlhšie, udial sa až teraz. 30-ročný bývalý záložník Benficy a Bocy Juniors bol pre "Atletov" pri pomere cena/vek dobrým predajom, avšak španielsky celok za neho nemal kedy zohnať náhradu, kedže do La Ligy sa až do leta prestupovať nemôže.

Prečítajte si aj

Veľký spor medzi hviezdami Bayernu: Sklapni a vypadni, vrieskali po sebe

Javier Mascherano (FC Barcelona - Hebei China Fortune/5.5 mil. eur)

"Rozhodol som sa odísť do Číny, aby som znova hrával na pozícii stredného záložníka a nie v obrane," trochu prekvapivo povedal argentínsky futbalista, ktorý v Katalánsku strávil sedem a pol roka. Dá sa povedať, že z tohto výberu je držiteľ niekoľkých španielskych titulov a trofejí za víťazstvo v Lige majstrov najväčšou hviezdou. Predstaví sa však bývalý hráč Liverpoolu či West Hamu na MS v Rusku?

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, transfermarkt.com

Diskusia

Podobné články