Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Sevilla vytiahne proti Manchestru United tajnú zbraň, Šachtar nemôže hrať doma

BRATISLAVA - V stredajších úvodných osemfinálových zápasoch Ligy majstrov 2017/2018 bude v Charkove hostiť Šachtar Doneck taliansky AS Rím, resp. FC Sevilla privíta Manchester United. Odvety na Olympijskom štadióne v Ríme a na Old Trafford sú na programe v utorok 13. marca.
Zdroj: 26286
Zdieľajte:

Sevilla ešte v LM nikdy neprešla za brány osemfinále, teraz má štvrtý pokus. V La Lige sú zverenci trénera Vincenza Montellu, ktorý v decembri nahradil Eduarda Berizza, na 5. mieste. Na duel proti trojnásobnému európskemu šampiónovi sa naladili výhrou 2:1 na pôde Las Palmas. Andalúzanom má chýbať zranený argentínsky ofenzívny stredopoliar Ever Banega a hoci sa zotavuje, jeho štart je otázny. Rovnako ako jeho spoluhráča Luisa Muriela. Sevilla ťahá sériu troch víťazných zápasov. "Manchestru United sa nebojíme. Má kvalitných hráčov, ale to máme aj my. Za nami bude stáť naše búrlivé publikum. Verím, že podáme výkon na hranici našich možností a strelíme nejaké góly. Streliť im góly bude veľmi dôležité. Na trávnik pôjdeme ako vždy so zámerom zvíťaziť," citoval oficiálny web FC francúzskeho stopéra Clementa Lengleta.

Prečítajte si aj

Senzácia v FA Cupe: Will Grigg vyradil Manchester City!

Trénerovi "červených diablov" Josemu Mourinhovi v osemfinálovom súboji FA Cupu proti Huddersfieldu (2:0) chýbal chorý francúzsky stredopoliar Paul Pogba. Na otázku, či je to niečo vážnejšie, Portugalčan odvetil svojsky: "Neviem a poviem úprimne, ani ma to netrápi." Rekordnému anglickému majstrovi budú chýbať zranení Zlatan Ibrahimovič, Marouane Fellaini, Marcos Rojo aj Phil Jones, otázni sú Marcus Rashford, Ander Herrera aj Pogba. MUFC sú v Premier League so 16-bodovým odstupom na rivala Manchester City druhí, v poslednom období podávajú nekonzistentné výkony. LM je ale vždy iný príbeh. "Toto je tá fáza, ktorá sa od nás očakáva. Sme v osemfinále Ligy majstrov. Nech to neznie arogantne, ale toto by mal byť náš štandard. V minulosti sme zvykli hrávať v posledných fázach LM a tam aj patríme," povedal pre klubový web United stredopoliar Michael Carrick.

AS Rím má za sebou v Serii A tri víťazné zápasy, naposledy vyhral na pôde Udinese 2:0 a v tabuľke je tretí. Na lídra SSC Neapol stráca 16 bodov, resp. na obhajcu Juventus Turín 15. "Museli sme tie tri zápasy v lige vyhrať. Proti Udinese to bolo dôležité, keďže všetci v lige, okrem Neapola a Juventusu, strácajú body. Teraz sa môžeme v pohode koncentrovať na zápas Ligy majstrov so Šachtarom," povedal pre klubový web argentínsky stredopoliar Diego Perotti, ktorý Udinese strelil druhý gól v 90. minúte. Trénerovi "vlkov" Eusebiovi Di Francescovi hrá do kariet fakt, že Ukrajincom chýba zápasová prax. "Mali by sme vyťažiť maximum z toho, že mali zimnú prestávku a možno nebudú v špičkovej zápasovej forme," citovala ho agentúra AP.

Prečítajte si aj

Diego Costa: Rozhodcovia ma nenávidia, chcú mi dať kartu za každú cenu!

Argentínsky útočník "baníkov" Facundo Ferreyra označil AS, ktorý postúpil do vyraďovacej fázy ako víťaz C-skupiny, za mimoriadne silného oponenta. "Na tejto úrovni sú už všetci dobrí. Aj náš tím sa však pripravil dobre a má veľkú motiváciu. Ja osobne by som hral radšej druhý zápas doma, ale ani to nám nebráni byť optimistami. Potrebujeme doma ukázať špičkový výkon a ísť do Ríma vo výhodnej pozícii. Šance oboch sú 50:50. Rím má skvelé mužstvo, ja ale verím v našu silu a kondíciu," povedal Ferreyra v rozhovore pre www.asroma.com.

1. zápasy osemfinále LM 2017/2018 (streda 21. februára, 20.45 SEČ):

Šachtar Doneck - AS Rím /Charkov, rozhoduje: William Collum (Škót.)/

FC Sevilla - Manchester United /rozhoduje: Clément Turpin (Fr.)/

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články