Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Samuel Eto’o: Tento hráč je na rovnakej úrovni ako Messi s Ronaldom

BRATISLAVA - Africký futbalista Samuel Eto’o si myslí, že futbalista z Premier League je na rovnakej úrovni ako Messi s Ronaldom.
Zdroj: 1381
Zdieľajte:

Najlepší futbalisti z Afriky radia Mohameda Salaha na rovnakú úroveň ako Lionela Messiho a Cristiana Ronalda.

Nad výkonmi Salaha po prestupe do Liverpoolu viseli otázniky, no Egypťan všetkým ukázal, čoho je naozaj schopný aj na anglických trávnikoch.

Prečítajte si aj

Bývalý anglický reprezentant šokoval: Ako malého ma chcel sexuálne zneužiť člen našej rodiny

Jeho 21 ligových gólov v tejto sezóne prinútilo aj tých najlepších hráčov z afrického kontinentu zaradiť Mohameda Salaha k tým najlepším futbalistom sveta.

"Pravdepodobne je jedným z najlepších útočníkov na svete," povedala hviezda Kamerunu, Eto’o.

"Jeho výkony za Liverpool sú naozaj fantastické a ja som vždy rád, keď vidím afrického futbalistu na tej najvyššej úrovni. Zaslúži si toto ocenenie a snáď bude v takomto trende pokračovať."

Už sa zdalo, že Salah vo svojej kariére získa iba jednosmerný lístok z Premier League po tom, ako jeho pôsobenie v Chelsea skončilo bezúspešne.

Následne odišiel na hosťovanie do Fiorentiny a Ríma, aby ho The Reds napokon za takmer 35 miliónov libier znovu priviedli do Anglicka.

Prečítajte si aj

FOTO Hrdina Laporte: Jeho 57-miliónový prestup zachránil klub, v ktorom vyrastal

Ďalšia africká hviezda, Didier Drogba, si myslí, že pre Salaha je práve Jurgen Klopp tá najlepšia možná voľba. Počas spoločného pôsobenia v Chelsea Drogba videl Salahov talent, no takisto vedel, že José Mourinho v neho nebude mať takú dôveru.

"Vždy bol dobrým hráčom. Vedeli sme, že to má v sebe. Možno len potreboval trénerov, ktorí mu dajú viac zodpovednosti," povedal tridsaťdeväťročný Drogba.

"Ak sa pozriete aj na národný tím Egypta, vidíte, že je najlepší hráč akého majú. V Taliansku hral fantasticky vo veľkom klube. Teraz prišiel do Anglicka a darí sa mu ešte viac. Doteraz bol naozaj fenomenálny."

Salahova fantastická forma okamžite zaujala ďalšie svetové kluby. Real Madrid má vraj o Egypťana záujem, zatiaľ čo Ronaldova kariéra sa už blíži ku koncu.

Didier Drogba je ale toho názoru, že Salah sa môže na Anfield Road stať kapitánom a doviesť Liverpool k úspechom: "Myslím, že to má v sebe. On je ten typ osoby, ktorý budete rešpektovať, keď ste s ním v kabíne."

Prečítajte si aj

Hviezda PSG priznáva: Títo dvaja hráči majú v kabíne privilégiá

"Od kapitána očakávate, že spojí celé mužstvo a jemu sa to darí. Vyzerá byť pokojný, no to neznamená, že nemôže byť lídrom."

Rovnaký názor zastáva aj Eto’o, ktorý by rád videl Salaha s kapitánskou páskou na ruke. "Nebude po vás hulákať urob toto a tamto, no ide z neho rešpekt. Aj jeho prístup mimo ihriska z neho robí prirodzeného vodcu. Na Anfield Road môže vyrásť v kapitána."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články