Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Hrdina Laporte: Jeho 57-miliónový prestup zachránil klub, v ktorom vyrastal

MANCHESTER - Prestup Aymerica Laporteho do Manchestru City za 57 miliónov libier zachránil klub, v ktorom francúzsky stopér začínal s futbalom.
Zdroj: 27417
Zdieľajte:

Modlitby klubu Sporting Union de Agen boli vypočuté. 570-tisíc libier, ktoré klub zinkasoval z prestupu Aymerica Laporteho z Athletic Bilbao do Manchestru City zachránil francúzsky klub od bankrotu.

Francúzsky stopér bol v januári najdrahšou posilou lídra Premier League a iba stotina z jeho ceny stačila nato, aby zachránila jeho prvý futbalový klub.

Aymeric Laporte strávil v tíme, ktorý pôsobí na nižšej francúzskej futbalovej úrovni, štyri sezóny do roku 2009. Následne sa presunul do Španielska, no Sporting Union de Agen sa s Bilbaom dohodol na 1% provízii z ďalšieho predaja.

Prečítajte si aj

Hotová šialenosť: Čínsky klub chce Messiho a chystá prestup za 1.4 miliardy eur!

Toto malé percento napokon klubu vynieslo viac ako pol milióna a zachránil klub od definitívneho konca. Riaditeľ klubu priznal, že modlitby všetkých ľudí v mužstve boli vypočuté: "Osud už klopal na dvere."

Klub bol v mínuse takmer 100-tisíc libier a ročne na fungovanie klubu potrebuje 160-tisíc, aj preto už Sportingu neostávalo veľa možností. Laporteho prestup do City ale všetko zachránil.

Prečítajte si aj

Conteho čas na lavičke Chelsea sa kráti: Roman Abramovič si už našiel náhradu za talianskeho trénera

Aj Athletic Bilbao získal mnoho z tohto prestupu. Za získané financie ukradol španielsky klub reprezentačného stopéra Iniga Martineza z konkurenčného Realu Sociedad, keď zaplatil jeho výkupnú klauzulu v hodnote 28.5 miliónov libier.

Real Sociedad tak už nemohol robiť nič, aby svojho hviezdneho hráča udržal. Tento prestup ešte viac zhustil atmosféru, ktorá panuje medzi dvoma regionálnymi rivalmi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články