Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Smoliar Fabiš sa už videl v protiútoku, Fábry: Góly by som vymenil za postup

ZLATÉ MORAVCE - Nitrianski mladíci siahali v mládežníckej Lige majstrov po cennom skalpe. Smolný záver ich pripravil o penaltovú lotériu.
Zdroj: 27390
Zdieľajte:

Slávny holandský klub Feyenoord Rotterdam sa pri Žitave, kde svoj prechodný domov našli futbalisti FC Nitra, triasol o výsledok až do posledných sekúnd. Víťazný a postupový gól dal v zápase šestnásťfinále mládežníckej UEFA Youth League hosťujúci Wouter Burger v posledných sekundách stretnutia. "Nevedeli sme veľa o Nitre, bolo to náročný zápas. Domáci hrali najmä na nakopávané lopty, čo pre nás bolo ťažké. Ale sme šťastní, že sa nám podarilo vybojovať postup," povedal po zápase hosťujúci hrdina.

Prečítajte si aj

Infarktový záver: Šestnásťfinále Ligy majstrov rozhodol gól z posledných sekúnd

"My sme do zápasu vôbec nevstúpili dobre. Chýbala nám istota. Mali sme možno až priveľký rešpekt. Po góle sme sa viac otriasli, začali sme lepšie dostupovať, boli sme viac agresívnejší, živší. Nič iné nám v podstate neostávalo. Podarilo sa nám vývoj zápasu zvrátiť. Dali sme dva krásne góly, možno nie zaslúžene sme išli do vedenia. Do druhého polčasu sme nechceli nastúpiť tak defenzívne, ale súper mal svoju kvalitu. Viackrát nás podržal brankár, súper mal prevahu. Vyrovnávajúci gól prišiel zaslúžene a v závere sme dostali gól, ktorému sme mohli zabrániť," zhodnotil duel domáci tréner Martin Babinec.

Mladíci z Nitry po stretnutí neskrývali sklamanie, proti veľkému favoritovi siahali na fantastický výsledok, veď dvadsať minút pred koncom ešte viedli. "Stratili sme remízu v posledných sekundách. Mohli sme ísť do penaltového rozstrelu, kde by to už bolo o šťastí. Určite by som tie góly vymenil za postup. Keď sme dostali gól, tak nás to nahecovalo, pomohli nám aj diváci a do polčasu sme dokázali stav otočiť. Po zmene strán nás Feyenoord zatlačil, boli kvalitnejší, v strede mali výborného Kökcüa," prezradil dvojgólový Marek Fábry.

Rozhodujúci moment zápasu prišiel v poslednej minúte, Fabiš nedokázal odkopnúť loptu do bezpečia a Burger spoza šestnástky prestrelil Balážiho. "Keby som prebral loptu, tak ideme so spoluhráčom do prečíslenia. Videl som sa už vpredu a trochu som poľavil v koncentrácii a prešlo mi to medzi nohy. Nešťastný moment pre mňa, ale bola to krásna cesta. Škoda toho trpkého konca," povedal smoliar zápasu, pre ktorého to bol náročný klimatický presun. S "áčkom" absolvoval sústredenie na Cypre, v Zlatých Moravciach dnes teplota klesla pod bod mrazu. "Bol to náročný prechod, ale s pomocou našich masérov a fyzioterapeutov som to zvládol."

"Bol to náročný zápas, ktorý mal veľké tempo. Čakali sme od súpera, že bude hrať rýchly futbal s prenášaním hry. Bolo to stretnutie dvoch odlišných polčasov. V prvom sme boli aktívni a na súperovej polovici efektívni. Z mála šancí sme vyťažili dva góly. Po zmene strán sme sa dosť zatiahli a to nám viac uškodilo, ako pomohlo. Keby nám niekto pred zápasom povedal, že dáme dva góly Feyenoordu, tak sme vysmiati, ale v takomto zápase, keď sme viedli a prehrali gólom v poslednej minúte to bolí," hodnotil Lukáš Fabiš.

Holanďania sa do súpera zahryzli hneď od úvodu a po tridsiatich sekundách sa dvoma výbornými zákrokmi blysol brankár Róbert Baláži, ktorý vychytal nájazd Huijgena. "Cítil som sa dobre, nakoľko som v úvode chytil tú šancu. Po prvom odkope som si ale zranil koleno, a po zvyšok zápasom som hral s veľkou záťažou," prezradil fakt, o ktorom diváci netušili. Po prehre len ťažko hľadal slová. "Od začiatku sme išli do zápasu naplno. Prvých dvadsať minút sme hrali strašne a až po inkasovanom góle sme začali hrať. My sme tím, ktorí väčšinou začne hrať až keď dostane gól. Čo sa týka mládeži v Nitre, pracujú tu s nami skvelo, máme tam výborné podmienky. Nitra stavia na odchovancoch a preto vidím šancu presadiť sa," dodal.

V mrazivom počasí a napriek skoršiemu času výkopu si na štadión ViOn-u v Zlatých Moravciach našli cestu viac ako dve tisícky divákov, ktorí vytvorili fantastickú atmosféru. "Chcel by som sa im poďakovať za podporovanie a sme radi, že prišli. Do Zlatých Moraviec to nie je ďaleko, ale predsa to nie je doma. Pre skorší výkop sa viacerí museli ponáhľať s práce. Mrzí nás ako to dopadlo, ale rozhodne im patrí naša vďaka," adresoval slová ku priaznivcom Fabiš, ktorý tlmočil názor a poďakovanie celej kabíny.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články