Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Infarktový záver: Šestnásťfinále Ligy majstrov rozhodol gól z posledných sekúnd

ZLATÉ MORAVCE - Smolný záver pripravil Nitru o výborný výsledok.
Zdroj: 27389
Zdieľajte:

Futbalisti FC Nitra prehrali v šestnásťfinále mládežníckej Ligy majstrov s holandským Feyenoordom Rotterdam 2:3 a so súťažou sa lúčia.

Prečítajte si aj

Holandsko má nového trénera: Tento muž má Oranjes vrátiť medzi elitu!

Hráčov privítala na štadióne v Zlatých Moravciach teplota pod bodom mrazu. Hostia z Rotterdamu sa do svojho súpera pustili bez rešpektu a hneď v prvej minúte mal obrovskú príležitosť Huijgen, ktorého dvoma čarovnými zákrokmi vychytal Baláži. Po štvrťhodine hry dostal priestor k strele spoza šestnástky Toure, ktorý pálil len tesne nad brvno. V 19. minúte už kombinácia hostí vyšla. Pretiahnutý center vrátil do ohňa Geertruidaa po priťuknutí Burgera skóroval Kokcu. Aj v ďalšom priebehu hostia dominovali, mladí Nitrania doplácali najmä na nepresnosť v rozohrávke. V 29. minúte sa dostali do ojedinelej príležitosti aj domáci, kombinačnú akciu zakončil nepresne kapitán Macho. Na druhej strane sa pri protiútoku opäť zaskvel gólman Baláži. Nitrianska chvíľa prišla po polhodine hry, prízemnou strelou vyrovnal Fábry. Tri minúty pred odchodom do šatní prišiel druhý gólový moment Nitry, po centri Dojčinoviča sa hlavou presadil opäť Fábry.

Nitra pokračovala v trende zo záveru prvého dejstva a hneď po prestávke mal ďalšiu príležitosť Fábry, jeho strelu po prihrávke Guláša zneškodnil van Leeuwen. Hostia sa tlačili za vyrovnaním a po hodine hry mali obrovskú šancu. Hlavičku Lewis výborným zákrokom vyrazil Baláži. Feyenoord sa dočkal v 72. minúte, po prihrávke Toureho prestrelil Balážiho dvojgólový Kokcu. Dve minúty pred koncom sa k strele dostal striedajúci Zwarts, jeho projektil preletel len tesne nad brvnom. Šok pre zmrznutých priaznivcov prišiel v posledných sekundách, strelou spoza šestnástky prestrelil Balážiho Burger. V nadstavenom čase sa ešte domáci mladíci pokúšali vyrovnať, prehre a vypadnutiu už zabrániť nedokázali.

Prečítajte si aj

Thiago Silva prezradil, koho stráži radšej: Je ťažšie brániť Ronalda alebo Messiho?

UEFA Youth League - šestnásťfinále play-off:

FC Nitra - Feyenoord 2:3 (2:1)

Góly: 30., 42. Fábry - 19., 72. Kokcu, 90. Burger. ŽK: Kokcu. Rozhodoval: Ardeleanu (ČR), 2020 divákov

Nitra: Baláži – Palo, Stranak, Kosa, Fabis – Dojcinovic (70. Sádovský) – Pajer, Rybánsky (87. Tancík), Gulaš, Macho – Fábry

Feyenoord: Van Leeuwen – Reith, Lewis (69. Zwarts), Geertruida, Smeulers – El Bouchataoui, Kokcu, Wehrmann – Huijgen (46. van der Kust), Toure, Burger

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články