Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Meno nie je všetko: Jedenástka poskladaná z futbalistov, ktorí nie sú takí úspešní ako ich slávni bratia

BRATISLAVA - Jablko niekedy padne aj ďaleko od stromu. Táto jedenástka futbalistov nedokázala ísť v šľapajách svojich slávnych bratov.
Zdroj: 27211
Zdieľajte:

Brankár - Parfait Mandanda

Brat známeho Steveho Mandandu je reprezentantom DR Kongo a aktuálne zväčša zohrieva lavičku belgického celku Charleroi. Dvadsaťosemročný Parfait má na svojom konte iba 17 štartov, zatiaľ čo jeho brat Steve ich má vo francúzskej reprezentácii, v konkurencii Huga Llorisa či ďalších, 28. Navyše, Steve Mandanda odchytal za Marseille viac ako 300 ligových zápasov. Okrem Parfaita a Steveho je brankárom i tretí Mandanda. Dvadsaťpäťročný Riffi chytá za Ajaccio.

Ľavý obranca - Fabian Götze

Mladší brat Mario strelil víťazný gól vo finále majstrovstiev sveta, zatiaľ, čo Fabian odohral iba šesť stretnutí za nemeckú reprezentáciu do 17 rokov. Fabian Götze odohral väčšinu svojej kariéry ako ľavý obranca v nižších nemeckých divíziách a v roku 2015 sa ako dvadsaťpäťročný rozhodol ukončiť kariéru po tom, ako ho prepustil tím Unterhaching.

Prečítajte si aj

FOTO Alexis Sánchez je už hráčom Manchestru United: Do sveta unikla fotografia Čiľana v drese United!

Stredný obranca - Guillermo Burdisso

Jeho starší brat Nicolas má na svojom konte 49 štartov za Argentínu a aktuálne hrá za Turín. Prekonal i métu 400 ligových zápasov a vyhral šesť titulov s Bocou Juniors, Interom Miláno, AS Rím či Janovom. Naopak, Guillermo dokázal v Európe odohrať iba štyri zápasy za AS Rím a jeden zápas za Galatasaray.

Guillermo Burdisso ale predsa len dokázal niečo výnimočné. Pri svojej premiére v reprezentácii strelil svoj premiérový gól do siete Kostariky. Následne už ale nikdy nebol nominovaný a tak si drží 100 percentnú gólovú úspešnosť na medzinárodnej úrovni.

Stredný obranca - Alex Silva

Dva štarty za Brazíliu, súčasť najúspešnejšieho tímu São Paulo v histórii klubu a po pár bláznivých rokoch je aktuálne zástupcom kapitána v drese bolívijského Jorge Wilstermann. Nie je to určite kariéra na zahodenie, no pri porovnaní s úspešnejším bratom Andersonom Silvom, viac známym ako Luisãom, bol Anderson predsa o niečo lepší. Kapitán Benficy odohral 44 zápasov za Brazíliu a viac ako 500 ligových zápasov v klube. Získal navyše aj šesť ligových titulov.

Pravý obranca - Christopher Kanu

"Jeden dobre vyzerá, druhý má rozum." Aj takto sa väčšinou porovnávajú dvaja súrodenci. V rodine Kanuovcov to ale bolo skôr takto: "Jeden má skvelú techniku, druhý je trochu viac ochotný behať."

Nwankwo Kanu, o tri roky starší brat Christophera a legenda anglického Portsmouthu, zabával fanúšikov svojim pomalým herným štýlom 20 rokov. Povyhrával kopu trofejí a okrem Portsmouthu pôsobil aj v ďalších európskych kluboch.

Christopher takisto začal svoju európsku kariéru v Ajaxe Amsterdam, no následne sa vydal trochu menej zaujímavou cestou cez AC Lugano, Alaves a Peterborough. Nakoniec sa usadil v tíme Eagles Cement (známy ako Dolphins F.C) v jeho rodnej Nigérii. Počet štartov v reprezentácii: Christopher 3-87 Nkwankwo.

Prečítajte si aj

FOTO Ďalšia slovenská prestupová bomba: Šikovný krídelník MŠK Žilina ide v stopách Mareka Hamšíka!

Ľavý záložník - Chedric Seedorf

Ajax svetovému futbalu vyprodukoval až štyroch Seedorfov (2 boli bratranci). Clarence ale zanechal všetkých vo svojom tieni. Zatiaľ, čo Clarence vyhral štyrikrát Ligu majstrov s troma rozličnými tímami a stal sa jedným z najlepších hráčov v jeho generácii, Chedric sa stále iba pokúšal o to, aby prerazil.

Chedric Seedorf odohral väčšinu svojej kariéry v nižších talianskych súťažiach. Výnimkou bolo iba krátke pôsobenie v AC Miláno, kde mu zmluvu vybavil brat Clarence (Chedric ale neodohral za AC ani zápas), no okamžite putoval na hosťovanie do francúzskeho Evian TG. Bez klubu je od roku 2011, kedy ho prepustil taliansky štvrtoligista Monza.

Stredný záložník - Felix Kroos

Počas svojej kariéry napríklad dokázal faulovať Luku Modriča v Lige majstrov a daroval tak súperovi pokutový kop. Jeho brat Toni zase hrá po boku Chorváta a vyhráva s ním trofeje. Toni Kroos patrí k najlepším na svete na svojom poste, no Felix na tom tiež nie je úplne najhoršie. Po šiestich rokoch v drese Werderu Brémy si našiel svoje miesto v druholigovom Union Berlín, kde hráva pravidelne. Ako dvadsaťšesťročný má stále šancu na návrat do Bundesligy a kto vie, možno sa vráti aj do Ligy majstrov.

Stredný záložník - Federico Higuaín

Gonzalo Higuaín je jedným z najväčších kanonierov na svete, no zároveň má aj svojich neprajníkov. Môže zato niekoľko zlých výkonov za reprezentáciu a najmä kontroverzný prestup z Neapola do Juventusu. Našťastie, jeho starší brat Federico, nemusí podobné situácie riešiť.

Federico Higuaín zažíval úspechy v Argentíne a následne sa v roku 2012 presunul do americkej MLS, kde oblieka dres Columbusu Crew. V tomto klube sa zároveň stal tretím najlepším strelcom v histórii.

Zatiaľ, čo Gonzalo má na svojom konte 31 gólov v 68 zápasoch za Argentínu, Federico na nomináciu stále čaká. Teraz už má ale možnosť reprezentovať aj USA, no vo veku 33 rokov je to už dosť nepravdepodobné.

Pravý záložník - Marco Navas

Jeho brat Jesús Navas strávil tri roky v Anglicku, no obdivovaný nebol, pretože jeho centrom chýbala presnosť. V Španielsku je ale oveľa rešpektovanejší. S reprezentáciou dokonca vyhral svetový šampionát v roku 2010 a aj EURO o dva roky neskôr.

Marco dokázal za Sevillu odohrať iba tri zápasy v La Lige. Výraznejšie sa presadil až v druhej lige, kde odohral 127 zápasov. Pred ukončením kariéry v roku 2014 ešte odohral tri zápasy počas nešťastného polročného pôsobenia v anglickom Bury, vo štvrtej lige.

Útočník - David Eto´o

Rovnako ako starší brat Samuel, aj David pôsobil v RCD Mallorca. Podobnosť kariér oboch bratov ale končí práve na tomto mieste. Niekedy v čase, keď Samuel Eto´o vyhral Champions League, David sa túlal Európou. Pôsobil vo Francúzsku, Švajčiarsku, na Ukrajine, v Grécku a nakoniec v Slovinsku. Ako dvadsaťštyriročný sa v roku 2011 rozhodol všetko zabaliť po tom, ako ho prepustil slovinský FC Koper. K futbalu sa ale vrátil minulý rok v rodnom Kamerune, kde podpísal kontrakt s Eding Sport. Reprezentačné štarty: Samuel 118 - 0 David.

Útočník - Mathias Pogba

Dalo by sa vybrať aj dvojičku Paula Pogbu, Florentina zo St-Etienne. Ak sa váš brat stane v jednom momente najdrahším hráčom planéty, je naozaj veľmi ťažké vyrovnať sa mu. Mathias sa snažil, jeho gólovo úspešné pôsobenie v drese Crewe Alexandra mu dokonca vynieslo päť štartov za reprezentáciu Guinei (Paul má 49 za Francúzsko) a odvtedy si užil pôsobenia aj v škótskom Parthick Thistle, v talianskej Pescare či holandskej Sparte Rotterdam. Na konci roka 2017 ale ostal bez klubu. Nádej samozrejme žije, pretože Mathias má stále iba 27 rokov a tak by mohol ešte pridať aj nejaké tie reprezentačné štarty.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články