Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Neymar spomína na hororové zranenie z roku 2014: Takmer to ukončilo moju kariéru

BRATISLAVA - Neymar spomína na nepríjemné zranenie, ktoré utrpel na svetovom šampionáte v roku 2014. Po tom, ako ho kolumbijský futbalista Juan Camilo Zuniga trafil kolenom zo zadu do spodnej časti chrbta, ostal nehybne ležať na zemi.
Zdroj: 26845
Zdieľajte:

Brazílsky reprezentant skončil na šampionáte v Brazílii po tom, ako utrpel zlomeniny stavcov. Následky tohto zranenia ale takmer ukončili jeho kariéru.

Neymar prezradil, že po tvrdom súboji s kolumbijským futbalistom Zunigom, ktorý ho kolenom trafil do spodnej časti chrbta, nevedel hýbať vlastnými nohami. Udialo sa tak počas štvrťfinálového zápasu Brazílie s Kolumbiou, ktorý "kanárici" vyhrali 2:1.

Brazílska hviezda sa do turnaja už nevrátila a vynechala tak semifinálovú potupu svojej krajiny. Neymar prezradil, že zo začiatku nevedel, o aké vážne zranenie ide a bol presvedčený, že bude pokračovať. Povedal, že až krajný obranca Realu Madrid Marcelo zistil, že s Neymarom je to naozaj vážne.

"Po tom, ako ma trafil, tak som cítil bolesť, no chcel som vstať. Strašne to bolelo a viem, že som mal hlavu položenú na zemi. Pamätám si ako pribehol Marcelo a kričal: 'Nie, nie, zožeňte doktorov'. Jediné, čo som mu povedal bolo, že chcem ďalej hrať.

Prečítajte si aj

VIDEO Vyhasnutá hviezda Liverpoolu má problém: Obvinenie z napadnutia!

"Nemohol som sa pohnúť a keď prišli doktori, tak som zistil, že neviem hýbať nohami. Doktori ma zobrali a začal som plakať, pretože to bolelo. Vôbec som si necítil nohy a tak ma odviezli do nemocnice.

"Tam ma nechali a pamätám si, že som mal pokrčenú nohu. Keď som ju chcel vystrieť, tak to neskutočne bolelo. Vtedy som pochopil, že už nebudem môcť pokračovať," povedal Neymar v rozhovore s Piquém.

Brazílska hviezda v službách PSG takisto prezradila, že toto zranenie ho takmer pripravilo o schopnosť chodiť. "Keď som bol v nemocnici a robili mi testy, povedali mi: 'Máme pre vás dve správy, jednu dobrú, a druhú zlú. Tá zlá je, že na šampionáte už nenastúpite.'

"Opýtal som sa, aká je tá dobrá. Povedali mi: 'Dobrá správa je, že budete schopný chodiť. Pretože ak by vás trafil o dva centimetre vedľa, s futbalom by ste skončili.'

Prečítajte si aj

VIDEO Maradonov syn o prekonaní rekordu jeho otca: Silné slová pre Hamšíka!

"Povedal som, že chcem aby to oznámili aj mojej rodine. Napokon tam všetci boli, moja priateľka, mama, otec, sestra. Dovolili im prísť za mnou. A potom začal ten zlý týždeň.

"Semifinále som sledoval doma, pretože po prepustení z nemocnice som si zbalil veci v kabíne, pozdravil som spoluhráčov a doktorov. Domov som letel helikoptérov, pretože som nevedel chodiť. Zápas som sledoval doma na vozíku," dodal Neymar na záver.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články