Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Stalo sa pred 60 rokmi: Futbalisti Charltonu prehrávali 28 minút do konca 1:5, potom prišiel šialený sedemgólový záver!

BRATISLAVA - Presne 21. decembra 1957, teda pred 60 rokmi, sa v Anglicku odohral jeden z najlegendárnejších zápasov histórie futbalu. Futbalisti Charltonu Athletic prehrávali pätnásť minút do konca zápasu oslabení o jedného muža 1:5 s Huddersfieldom. Napokon ale vyhrali 7:6!
Zdroj: 26792
Zdieľajte:

Zápas začal z ľahka. Hralo sa v studenom sychravom počasí, ktoré spôsobilo, že na štadióne bolo prítomných menej ľudí ako bývalo zvykom. Už v sedemnástej minúte zápasu prišli domáci futbalisti Charltonu Athletic o zraneného kapitána a stredného obrancu Dereka Uftona, ktorý si po páde vykĺbil rameno.

Prečítajte si aj

VIDEO V Španielsku sa opäť zastaví čas: Sleduj NAŽIVO súboj Ronaldo verzus Messi v hviezdnom El Clásicu!

Keďže v tej dobe neboli povolené striedania, futbalisti Charltonu Athletic tak museli zvyšných 73 minút odohrať v desiatich mužoch. Netrvalo dlho a futbalisti Huddersfieldu sa dostali do vedenia v zápase. V 27. minúte sa presadil Les Masie. O osem minút neskôr sa k nemu pridal aj Bain a bolo 0:2. V tom momente začali niektorí domáci priaznivci opúšťať štadión. Do konca prvého polčasu už ale žiadny ďalší gól nepadol a tak sa išlo do kabín za stavu 2:0 pre Huddersfield Town.

11 gólový druhý polčas

Ďalšie góly začali padať až v druhej časti zápasu. Domáci tréner sa rozhodol posunúť Johnnyho Summersa na hrot útoku Charltonu a prikázal všetkým hráčom mužstva nakopávať lopty práve na tohto muža. Mala to byť jediná šanca na úspech.

To prinieslo ovocie hneď na začiatku druhého polčasu. Domáci dokázali znížiť a strelcom gólu bol práve Summers - 1:2. Na časomiere vtedy svietila 47. minúta zápasu.

Prečítajte si aj

OFICIÁLNE: Bayern predstavil novú posilu do útoku, toto je nový kolega Lewandowskeho!

O štyri minúty neskôr to už ale bolo 1:4 pre hostí. Najprv sa opäť presadil Bain a v 51. minúte premenil pokutový kop McGarry. Aby toho ale nebolo málo, v 62. minúte strelili futbalisti Huddersfieldu svoj piaty gól v zápase. Šťastným strelcom bol Ledger. Do konca zápasu tak ostávalo 28 minút a tabuľa so skóre ukazovala výsledok 1:5 z pohľadu domácich.

Šialený výkon Summersa

Potom sa ale začali diať veci, ktoré nikto nečakal. Behom dvoch minút dokázali domáci streliť dva góly a znížiť na 3:5. Najprv sa po prvýkrát v zápase presadil John Ryan a hneď o pár sekúnd pridal svoj druhý gól v stretnutí Johnny Summers.

Druhý menovaný bol na neudržanie. V rozmedzí medzi 73. - 78. minútou zápasu strelil ďalšie tri gól a v tej chvíli bolo mužstvo Charltonu Athletic po prvýkrát vo vedení - 6:5. Summers tak strelil 5 gólov za 34 minút!

Prečítajte si aj

VIDEO Messiho dojemný odkaz Neymarovi: Stále nám chýbaš priateľ!

Hostia šokovaní priebehom druhého polčasu ešte dokázali vyrovnať na 6:6 zásluhou Stana Howarda, no v 89. minúte zasadil posledný klinec do rakvy hostí svojim druhým gólom v zápase John Ryan. Šialený duel medzi Charltonom Athletic a Huddersfieldom Town sa napokon skončil výsledkom 7:6!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články