Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pekné gesto trénera Dortmundu: Komu venoval prvé víťazstvo?

BERLÍN - Futbalisti Borussie Dortmund sa prvýkrát od 24. októbra tešili z víťazstva.
Zdroj: 26689
Zdieľajte:

Futbalisti Borussie Dortmund sa prvýkrát od 24. októbra tešili z víťazstva, keď v utorňajšom zápase 16. kola nemeckej bundesligy uspeli na pôde Mainzu 2:0. Pripravili tak úspešný debut pre trénera Petra Stögera. Ten zasadol na lavičku vestfálskeho tímu po Petrovi Boszovi, pod ktorého vedením "žlto-čierni" ťahali deväťzápasovú sériu bez víťazstva vo všetkých súťažiach.

Prečítajte si aj

VIDEO+FOTO Veľký šok: Hviezda Argentíny takmer zhorela zaživa v aute!

"Sme veľmi šťastní, je to oslobodzujúci pocit konečne vyhrať. Pre klub, aj pre mňa osobne," vyhlásil Stöger, ktorý aktuálnu sezónu začal na lavičke 1. FC Kolín a v štrnástich kolách s "capkami" ani raz neokúsil trojbodový pocit. "Bolo trochu náročné dostať sa do tempa. Druhý polčas bol z našej strany lepší, strelili sme dva góly a kontrolovali sme hru. Tento tím má veľkú kvalitu." Dortmund sa posunul na štvrté miesto v tabuľke, na vedúci Bayern stráca desať bodov, no mníchovský klub má k dobru stredajší duel s posledným Kolínom.

Mainz pritom vstúpil do zápasu aktívne, už v 6. minúte nastrelil brvno a mal aj ďalšie šance, postupne sa však začala prejavovať kvalita hostí. "Je to pre nás nesmierne dôležité víťazstvo. Po dlhšom čase sme opäť hrali kompaktne v defenzíve. Dnešný výkon je prísľubom do ďalších zápasov," poznamenal grécky stopér Sokratis, ktorý v 55. minúte otvoril skóre duelu v Opel Arene. V 89. minúte spečatil triumf Borussie Šindži Kagawa. A potom Stöger pochválil jeho predchodcu na lavičke BVB a venoval mu prvé víťazstvo: "Môj kolega Peter Bosz musel urobiť dobrú prácu, pretože nikto o ňom nehovorí negatívne. Zanechal tu veľa z toho, čo je naozaj dobré v tomto tíme. Aj vzhľadom k tomu, že som vyhral len prvý zápas. "

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články