Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žreb rozhodol: Ťažká skupina pre Slovensko, máme šancu na postup?

NYON - Slovenskí futbalisti do 19 rokov zabojujú o postup na ME 2018 vo Fínsku v 5. kvalifikačnej skupine tzv. Elite Round.
Zdroj: 26575
Zdieľajte:

Slovenskí futbalisti do 19 rokov zabojujú o postup na ME 2018 vo Fínsku v 5. kvalifikačnej skupine tzv. Elite Round s výbermi Portugalska, Írska a Kosova. Rozhodol o tom žreb na pôde Európskej futbalovej únie (UEFA). Na finálový turnaj, ktorý Fíni zorganizujú v termíne 16. až 29. júla, postúpi sedem víťazov skupín. Domáci ako organizátor majú účasť automatickú.

Prečítajte si aj

ONLINE z Ligy Majstrov: Feyenoord Rotterdam - SSC Neapol

Súperov v záverečnej fáze kvalifikácie májových ME 2018 v Anglicku sa v stredu dozvedeli aj slovenskí reprezentanti do 17 rokov. V 4. skupine Elite Round im budú súpermi Portugalsko, Fínsko a Švajčiarsko. Na šampionát postúpi osem víťazov skupín a sedem najlepších z druhých miest, Angličania majú účasť na šampionáte (4.-20. mája) automatickú ako organizátor.

V Nyone tiež vyžrebovali prvú fázu kvalifikácie ME 2019 hráčov do 19 aj 17 rokov, ktoré sa budú hrať v Arménsku (do 19 rokov-pozn.), resp. v Írsku (do 17 rokov-pozn.). SR 19 dostala v 8. skupine Ukrajincov, Nórov a Albáncov. Do elitnej fázy postúpia prví dvaja z trinástich skupín, Portugalčania a Nemci sú do nej priamo nasadení. SR 17 sa v 10. skupine stretne s Tureckom, Severným Írskom a San Marínom. Do ďalšej fázy postúpia prví dvaja z 13 skupín spolu so štyrmi najlepšími z tretích miest. V elitnej fáze sa pripoja k nasadenému Anglicku a Nemecku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články