Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Matematika je jasná: Len TOTO jediné nám pomôže, tvrdí Hamšík!

BRATISLAVA - V stredu večer sa rozhodne o posledných štyroch účastníkoch osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2017/2018.
Kapitán SSC Neapol Marek Hamšík počas tlačovej konferencie.
Kapitán SSC Neapol Marek Hamšík počas tlačovej konferencie. Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom potrebuje bezpodmienečne vyhrať na pôde Feyenoordu Rotterdam. Zároveň musí dúfať, že Šachtar Doneck nezíska ani bod s Manchestrom City, ktorý je v F-skupine zatiaľ stopercentný. V prípade víťazstva Neapola a prehry Šachtaru by sa taliansky tím bodovo dotiahol na Ukrajincov. O jeho postupe by rozhodli lepšie vzájomné zápasy.

Prečítajte si aj

ONLINE z Ligy majstrov: FC Bayern Mníchov - Paríž Saint-Germain

Zverencom trénera Maurizia Sarriho nevyšla generálka na Feyenoord. V šlágri Serie A podľahli Juventusu Turín 0:1 a prišli o vedenie v tabuľke, novým lídrom sa stal Inter Miláno s Milanom Škriniarom. Hamšík verí, že prehra s Juventusom nezanechá na jeho mužstve negatívne stopy. "Proti úradujúcemu majstrovi sme 70 minút dominovali, nenašli sme však recept na prekonanie 11-členného obranného valu Juventusu. Je nám ľúto našich fanúšikov, no ideme ďalej. Súťaž je otvorená, kandidátov na titul je veľa. Musíme teraz rýchlo obrátiť list a sústrediť sa na duel v Rotterdame. Ťažko povedať, či sa dá o tomto zápase hovoriť ako o finále, pretože nemáme všetko vo vlastných rukách. Musíme za každú cenu vyhrať a dúfať, že Manchester City nám pomôže ziskom troch bodov proti Donecku," uviedol kapitán Neapola pre denník Corriere dello Sport.

"Citizens" cez víkend otočili nepriaznivý vývoj proti West Hamu United (2:1) a v anglickej Premier League vyhrali trinásty zápas za sebou. Vyrovnali rekord londýnskej Chelsea z minulej sezóny, resp. Arsenalu Londýn z ročníka 2001/2002. Víťazné ambície majú aj Charkove, ktorý je tejto sezóne domovským stánkom Šachtaru v LM. "Do každého zápasu ideme s cieľom bodovať naplno a duel na Ukrajine nebude v tomto smere žiadnou výnimkou, aj keď postup do vyraďovacích bojov máme už vo vrecku. Trikrát za sebou sme dokázali streliť víťazný gól v samom závere. To svedčí o tom, že trpezlivosť prináša svoje ovocie," zdôraznil stredopoliar Fabian Delph.

V E-skupine bojuje o postup trio FC Liverpool, FC Sevilla, Spartak Moskva. V najlepšej pozícii je anglický tím, ktorému stačí na účasť medzi elitnou šestnástkou aj domáca remíza so Spartakom. Nerozhodný výsledok by posunul do osemfinále aj Sevillu. Spartak môže postúpiť iba v prípade víťazstva v Liverpoole, na Anfield Road to však bude mať náročné. Tím nemeckého trénera Jürgena Kloppa je totiž pri streleckej chuti. V sobotu sa o tom na vlastnej koži presvedčil Brighton, ktorý dostal doma výprask 1:5.

Prečítajte si aj

VIDEO Ramos poodhalil zákulisie Realu: Pravda o mojom vzťahu s Ronaldom!

"Kloppov systém rotácie hráčov sa vypláca. V zápase s Brightonom spravil v porovnaní so stretnutím so Stoke City v zostave šesť zmien, no na ihrisku to nebolo cítiť. Všetci si počínali výborne, pôsobili sviežo. Verím, že aj v stredu proti Spartaku Moskva sa budeme držať nášho spôsobu hry. Ak si udržíme momentálnu formu a nadviažeme na výkony z uplynulých stretnutí, naši fanúšikovia zažijú nezabudnuteľný večer," prisľúbil v rozhovore pre oficiálnu klubovú stránku kapitán Liverpoolu Jordan Henderson. Víťazstvo nad Spartakom by pre "The Reds" znamenalo prvenstvo v skupine.

Liverpool mohol mať postup v suchu už po 5. kole skupinovej fázy, no na pôde Sevilly v druhom polčase prehajdákal trojgólový náskok. Andalúzanov remíza 3:3 pokropila živou vodou. V najvyššej španielskej súťaži ťahajú trojzápasovú víťaznú sériu a dobrú formu chcú potvrdiť aj v Maribore. "Som presvedčený o tom, že sa nám podarí splniť vytýčený cieľ a v Slovinsku uhráme výsledok, ktorý nám zabezpečí postup do osemfinále Ligy majstrov. Výhodou je, že pred rozhodujúcim zápasom nie sme odkázaní na pomoc iných tímov," poznamenal útočník Sevilly Wissam Ben Yedder.

V G-skupine je už Besiktas Istanbul istý víťaz skupiny. O druhú postupovú priečku si to rozdajú FC Porto a RB Lipsko. Obaja majú na konte sedem bodov. Tromfy v rukách má portugalský tím, stačí mu doma zdolať AS Monaco. S nemeckým bundesligistom, ktorý privíta Besiktas, má totiž lepšie vzájomné zápasy. V H-skupine sú už istými postupujúcimi Tottenham Hotspur a Real Madrid. Borussii Dortmund hrozí, že sa na jar nepredstaví ani v 16-finále Európskej ligy, ak prehrá v Madride a APOEL Nikózia získa aspoň bod vo Wembley proti Tottenhamu. Asistentom českého hlavného rozhodcu Pavla Královca na Santiago Bernabeu bude Slovák Roman Slyško.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články