Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Žilina potvrdila úlohu favorita, na Pasienkoch sa body delili

BRATISLAVA - Slovan sa po strate bodov v predošlom kole na ihrisku Podbrezovej pustil do súpera s vervou.
Zdroj: 26482
Zdieľajte:

V mrazivom, ale slnečnom počasí to boli domáci ktorí vstúpili lepšie do stretnutia. Už vo 4. minúte po Barišovom rohu sa v nádejnej pozícii ocitol Sládek, ale jeho strele z vnútra pokutového územia chýbala presnosť. Na opačnej strane Dugova prekvapivá strela narobila Kováčovi problémy. Do vedenia išli domáci v 16. minúte, keď peknú akciu Sládeka s Barišom zblízka gólovo zakončil Gešnábel. Už o tri minúty sa skóre opäť menilo. Ewerton vyzvŕtal obranu hostí, spätnou prihrávkou našiel Gešnábela, ktorého ešte Plach vychytal, ale na Chrenovu strelu pod brvno už nemal nárok. V 34. minúte sa skóre mohlo opäť meniť. Ewerton posadil parádny center na hlavu Bariša, ten však zo 6 metrov hlavičkoval tesne vedľa ľavej žrde Plachovej brány.

Prečítajte si aj

VIDEO Mendy je šialenec: Zabudol na zranenie a na jednej nohe bežal oslavovať gól!

V úvode druhého dejstva to boli Záhoráci, ktorí sa snažili urobiť niečo s výsledkom. Dve brejkové príležitosti Vaščáka skončili bez zakončenia a tak trest prišiel na opačnej strane. V 55. minúte predviedli parádnu narážačku Szymonowicz s Gešnábelom, ktorý strelou medzi nohy Placha upravil na 3:0. V 66. minúte mal Gešnábel na kopačke hetrik, avšak Plach v poslednej chvíli strelu nohou vykopol. V 80. minúte Urgela priťukol Szymonowicz, ale jeho prudká strela zo 16 metrov len tesne minula cieľ. V závere spálil dobrú príležitosť striedajúci Cleber, aj tak sa napokon z víťazstva tešili domáci.

ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 3:0 (2:0)

Góly: 16. a 55. Gešnábel, 19. Chren.

Rozhodovali: Sedlák - Ádám, Špivák, ŽK: Gešnábel (Zlaté Moravce), 512 divákov.

zostavy a striedania:

Zlaté Moravce: P. Kováč – Chren, Dobrotka, Horník, Záhumenský – Szymonowicz - Sládek (86. Švec), Bariš (81. Nikolič), Gešnábel, Ewerton (76. Cleber) - Urgela

Senica: Plach – Lupták, Podhorín, Jarabica, Medvedev – Hranko - Richtárech, A. Kováč (66. Šimon), Krč (82. Sarpei), Duga (46. Rigo) - Vaščák

MŠK Žilina – FK Železiarne Podbrezová 1:0 (1:0)

Gól: 11. Otubanjo.

Rozhodovali: Ziemba - Hancko, Hrmo, ŽK: Káčer, Diaz, Hancko, Kaša – D. Leško, Kostelný, Turňa, 1788 divákov.
Zostavy a striedania:
Žilina: Volešák – Chvátal, Kaša, Hancko, Mazáň – Diaz – Káčer, Škvarka – Špalek (79. Lačný), Mráz (88. Králik), Otubanjo (63. Holúbek)
Podbrezová: M. Kuciak – Viazanko, Krivák, Djordjevič, Turňa – Kopičár, Kostelný – Bernadina, D. Leško, Jedinák – Mikuš

1. FC Tatran Prešov - FK DAC 1904 Dunajská Streda 0:0

Rozhodovali: Vlk - Mókoš, Perát, ŽK: Udeh, Adekunle – Pačinda, 217 divákov.
zostavy a striedania:
1. FC Tatran Prešov: Slančík - Udeh, Luberda, Jacko - Petko, Keresteš, Katona (88. Kačala), Miliutin - Adekunle (73. Micherda), Wiezik (84. Dzurík), Streňo
FK DAC 1904 Dunajská Streda: Macej - Živkovič, Šatka, Huk, Davis - Ľjubičič - Vida (55. Ashiru), Aluku (77. Malec), Kalmár, Pačinda - Mervó (63. Divkovič)

Prečítajte si aj

VIDEO Prekvapenie na Nou Campe: Lobotkova Celta Vigo šokovala Messiho družinu!

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 1:1 (0:0)

Góly: 66. Danko – 68. Gerec.

Rozhodovali: Pavlík – Ferenc, Jankovič, ŽK: Danko, Šimčák (obaja Michalovce), 729 divákov.
zostavy a striedania:
Michalovce: Bieszczad - Bednár, Kavka, Carillo (64. Kolesár) - Koscelník, Grič, Turik (76. Kolesár), Danko, Šimčák - Žofčák (36. Regáli), Sulley
Ružomberok: Macík - Pikk, Kružliak, J. Maslo, Jonec - Gerec, Qose, Kochan - Gál-Andrézly, Haskič, Daniel

ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín 1:1 (1:1)

Góly: 27. Mareš – 25. Gong.

Rozhodovali: Chmura - Balko, Galko, ŽK: Droppa, Savičevič - Zubairu, Čögley, 653 divákov.
zostavy a striedania:
Slovan: Greif – Sekulič, Rundič, Božikov, Chouchoumis – Droppa – Savičevič, Holman (46. Vittek) - Čavrič, Mareš (71. Schet), Hološko (62. Oršula)
Trenčín: Šemrinec - Čögley, Kleščík, Lawrence, Skovajsa – Zubairu, El Mahdioui, Ubbink, Beridze - Gong (84. Azango), Janga (89. Mance)

Slovan sa po strate bodov v predošlom kole na ihrisku Podbrezovej pustil do súpera s vervou, šance sa snažil vytvárať najmä kolmými prihrávkami stredom ihriska. Po dvoch takýchto akciách sa v náznaku šance ocitol Mareš, chýbali mu iba centimetre. Útočník belasých sa dostal k strele z dobrej pozície aj v 19. minúte, tú mu však zblokoval Lawrence. Hostia s pribúdajúcimi minútami spresnili hru a začali hroziť najskôr strelami spoza šestnástky, v 25. minúte im však vyšla kombinácia, na ktorej konci bol Hillary Gong - 0:1. Z vedenia sa však Trenčín dlho netešil, už o dve minúty vyrovnal Jakub Mareš, ktorý sa dostal k zakončeniu po odrazenej lopte po centri Sekuliča. Trenčín mohol ísť opäť do vedenia po veľkej šanci Gonga, ale Greif výborným zákrokom podržal svoj tím.

Úvod druhého polčasu vyznel lepšie pre Trenčín, ktorý sa snažil o rýchle brejky a po jednom z nich Beridze opečiatkoval pravú žrď Greifovej brány. Domáci hráči boli čoraz nervóznejší, čo dokumentovala aj strkanica Hološka s Droppom po Beridzeho šanci. Ševela zareagoval na rastúci tlak hostí vystriedaním Hološka a Mareša, ale ofenzívnu silu AS to neotupilo. Výraznejšiu gólovú šancu si však nedokázali zverenci trénera Romana Marčoka vypracovať a tak sa na Pasienkoch body delili.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články