Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Tragédia klubu opäť ožíva: Pred rokom spadlo lietadlo s futbalistami Brazílie!

BRATISLAVA - Pred rokom, 29. novembra 2016, sa v Kolumbii zrútilo lietadlo, ktoré prepravovalo brazílsky futbalový klub Chapecoense.
Zdroj: 14766
Zdieľajte:

Pred rokom, 29. novembra 2016, sa v Kolumbii zrútilo lietadlo, ktoré prepravovalo brazílsky futbalový klub Chapecoense. Zo 77 ľudí na palube ich prežilo šesť. Lietadlu Avro RJ85 krátko pred pristátím pravdepodobne došlo palivo. Tragédia otriasla nielen športovým svetom a vyvolala nebývalú vlnu solidarity.

Prečítajte si aj

VIDEO Hamšík povedie Neapol do bitky s Juventusom: Sleduj NAŽIVO šláger talianskych gigantov!

Tímu sa aj vďaka finančnej a ďalšej pomoci ostatných klubov podarilo obnoviť a opäť hrá najvyššiu brazílsku súťaž. Pri páde lietadla zahynulo 19 futbalistov, 17 členov realizačného tímu a sedem členov vedenia klubu. Zo šiestich, ktorí prežili, boli traja futbalisti, náhradný gólman Jakson Follmann prišiel pri nehode o nohu.

Brazílčania leteli do kolumbijského Medellínu na finále Juhoamerického pohára. Súper Chapecoense, Atlético Nacional, sa vtedy z piety trofeje vzdal a venoval ju zdecimovanému súperovi.

Prečítajte si aj

VIDEO Nechutné: Hráč pchal súperovi prsty do zadku, išiel predčasne pod sprchy!

Ešte v ten osudný večer zverejnil tím na facebooku video zachytávajúce členov mužstva, ako sa pripravujú na odlet z Medzinárodného letiska Sao Paulo-Guarulhos v brazílskom Sao Paule. Lietadlo s futbalistami sa nakrátko zastavilo v Bolívii.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články