Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Studená sprcha pre hráčov Sevilly, tréner im oznámil šokujúcu správu!

SEVILLA - Anglický futbalový klub FC Liverpool nevyužil jedinečnú šancu na predčasné spečatenie postupu do osemfinále Ligy majstrov 2017/2018.
Zdroj: 26286
Zdieľajte:

"The Reds" viedli v utorňajšom zápase E-skupiny na ihrisku FC Sevilla po efektívnej tridsaťminútovke už 3:0, po zmene strán však náskok i istotu prvého miesta trestuhodne pustili z rúk.

Prečítajte si aj

VIDEO Hamšík priznáva: Ak vyhráme, náš postup má v rukách iný klub!

"Súpera sme posadili na koňa individuálnymi chybami. Cez prestávku som hráčom povedal, že stále majú šancu vylepšiť si pokazený dojem, ale musia pridať. Som rád, že moje slová si vzali k srdcu. Zostali sme verní nášmu útočnému prejavu, v druhom polčase sa Liverpool sotva dostal na našu polovicu. Keď sa ho držíte, futbal vás na konci vždy odmení," vyhlásil tréner Sevilly Eduardo Berizzo. Andalúzania nenašli premožiteľa na svojom štadióne Ramona Sancheza Pizjuana už v 26. zápase v rade a priblížili sa k postupu do jarného osemfinále. Stačí im vyhrať na pôde posledného tímu tabuľky E-skupiny Mariboru, respektíve im môže pomôcť Liverpool v prípade, že na Anfield Road neprehrá so Spartakom Moskva.

Kapitán Liverpoolu Jordan Henderson napriek premárnenému náskoku neklesal na duchu, snažil sa vnímať priaznivé postupové okolnosti jeho tímu: "Po fantastickom prvom polčase sme si v šatni povedali, že musíme vytrvať v aktivite. Vedeli sme, že na nás domáci spustia oheň a síru, napriek tomu sme si s tým nevedeli poradiť. Sme sklamaní, ale nesmieme sa teraz položiť a skôr myslieť na pozitívne veci. Stále sme na prvom mieste v skupine a postup máme v našich rukách."

Španielsky portál Sevillainfo.es informoval, že Berizzo počas prestávky za stavu 0-3 pre Liverpool prezradil svojim zverencom, že mu diagnostikovali zákernú chorobu – rakovinu prostaty. Po zmene strán predviedli Andalúzania parádny obrat a napokon remizovali 3:3. Po vyrovnávajúcom góle sa rozbehli k lavičke a dojatého Berizza objali.

Prečítajte si aj

Myslí to vážne? Real Madrid má opustiť 8 hráčov vrátane dvoch hviezd

"Museli sme ukázať úplne iný prístup kvôli našim fanúšikom, ktorí nás vždy podporujú a najmä kvôli nášmu trénerovi Berizzovi. Práve on nás nasmeroval na tú správnu cestu, pri boji s chorobou teraz budeme stáť stále pri ňom," uviedol argentínsky stredopoliar Ever Banega.
Podporu Berizzovi vyjadrili na sociálnych sieťach aj bývalý kouč Sevilly Unai Emery či kapitán Realu Madrid Sergio Ramos. Štyridsaťosemročný Argentínčan prišiel do Sevilly v lete zo Celty Vigo, ktorú v uplynulej sezóne priviedol do semifinále Európskej ligy UEFA.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články