Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hlasy po výhre Slovenska: Spokojný Kozák a zaslúžené víťazstvo

TRNAVA - Slovenskí futbalisti ukončili rok 2017 domácim víťazstvom 1:0 nad Nórskom.
Zdroj: 26153
Zdieľajte:

Slovenskí futbalisti ukončili rok 2017 domácim víťazstvom 1:0 nad Nórskom. Jediný gól zaznamenal v nadstavenom čase stredopoliar Stanislav Lobotka. Utorňajší prípravný duel v Trnave sa niesol v znamení rozlúčky stopéra Jána Ďuricu, ktorý svojím 91. štartom v najcennejšom drese uzavrel reprezentačnú kapitolu. Zverenci trénera Jána Kozáka odohrali v tomto kalendárnom roku osem oficiálnych zápasov s priaznivou bilanciou päť víťazstiev a tri prehry. Nepodarilo sa im však splniť hlavný cieľ, ktorým bol minimálne postup do baráže MS 2018. V F-skupine kvalifikácie obsadili druhú priečku za suverénnym Anglickom, barážová miestenka im však ako najhoršiemu tímu z druhých miest v jednotlivých tabuľkách ušla.

Prečítajte si aj

FOTO Famózny záver v Trnave: Slovákov spasil v nadstavenom čase Lobotka!

hlasy po zápase:

Ján Kozák, tréner SR: "Bol to dobrý prípravný zápas. Nóri boli dobre organizovaní najmä v prvom polčase, no veľa miesta na kombináciu nebolo. V druhom polčase už bolo priestoru na ihrisku viac a prevýšili sme súpera. Strelili sme víťazný gól v závere a myslím si, že víťazstvo sme si zaslúžili."

Lars Lagerbäck, tréner Nórska: "Prehrali sme a je to o to smutnejšie, že prehra prišla v úplnom závere. To je ale futbal. Som rád, že sme hrali proti Slovensku, tak kvalitnému tímu. Môžem povedať vo všeobecnosti, že dnes som bol spokojný s našim výkonom v obrane. Chýba nám ale lepšia útočná činnosť. Neboli sme tak pohybliví, ako by sme chceli."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články