Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Na Slovensku opäť prehrali fanúšikovia: Je priam nepochopiteľné, čo dokáže vybaviť mecenáš z Dunajskej Stredy!

BRATISLAVA - Slovenský futbal sa opäť raz nerobí pre fanúšikov. Aspoň nie pre všetkých!
Zdroj: 8884
Zdieľajte:

Veľmi šokujúce a najmä neočakávané stanovisko vydala Disciplinárna komisia SFZ pred piatkovým šlágrom kola medzi Dunajskou Stredou a bratislavským Slovanom. DK SFZ za záhadných okolností rozhodla o zákaze vstupu fanúšikov ŠK Slovan Bratislava na štadión v Dunajskej Strede.

Prečítajte si aj

Ševela chce v Bratislave zmeniť prístup hráčov: Musia chcieť byť najlepšími!

Už sa o tom "šuškalo"

Už pár dní sa z viacerých zdrojov šuškalo, že piatkový zápas bude bez fanúšikov hostí. Ako zámienka mala poslúžiť pyrotechnika na nedávnom zápase v Zlatých Moravciach. Podobné prípady použitia pyrotechniky fanúšikmi sú však pomerne časté a DK SFZ zakaždým ukladá tresty len v podobe upozornenia, prípadne finančnou pokutou niekoľkých stoviek eur, v žiadnom prípade nie zákazom.

Čo sa udialo v Zlatých Moravciach?

K všetkému sa už vyjadril i bratislavský klub. Ten s nezmyselným trestom samozrejme nesúhlasí. Nevidí žiadny dôvod na takýto zákaz. V Zlatých Moraviach sa totiž skupina 120 bratislavských fanúšikov bavila futbalom a v druhom polčase sa objavila i pyrotechnika. Tá sa ale nedostala na ihrisko a išlo iba o efektovú pyrotechniku.

Celú situáciu odsúdil i viceprezident Slovana, Ivan Kmotrík ml.: "Som šokovaný a zároveň nahnevaný z tohto bezprecedentného rozhodnutia, ktoré môžem prirovnať k rozhodnutiam z totalitného režimu. Toto rozhodnutie vnímam ako nechutnú frašku, namierenú voči ŠK Slovan Bratislava a jeho fanúšikom. Podľa mňa si DK SFZ len našla zámienku v podobe pár blikajúcich svetielok v Zlatých Moravciach a splnila to, čo zrejme niekto chcel dosiahnuť. Zápasy v Dunajskej Strede sprevádzajú zvláštne incidenty, ktoré sa týkajú zásahov voči fanúšikom hostí. Maskovaná usporiadateľská služba brutálne zasiahla voči našim fanúšikom v apríli a nedávno rovnako brutálne zbila fanúšikov Trenčína. Je preto šokujúce, že Dunajská Streda za tieto vážne incidenty nedostala adekvátny trest. Rozhodnutie o zákazu účasti našich fanúšikov v Dunajskej Strede vnímam ako veľmi smutný deň pre celý slovenský ligový futbal, pretože bola narušená sloboda fandenia svojmu klubu. Veľmi si želám, aby sa o to zaujímala verejnosť a médiá."

Prečítajte si aj

V Neapole budú padať nohavice: Neuveríte, čo zakázal taliansky klub pred zápasom Ligy majstrov!

Má v tom prsty dunajskostredský klub?

V Dunajskej Strede sa tešia z veľkého záujmu fanúšikov o domáce zápasy. Až takého záujmu, že si radšej vybavia zákaz vstupu pre fanúšikov hostí aby mohli predávať lístky pre domácich aj do tohto sektora?

Dunajskostredský klub totiž takmer zároveň s vydaním zákazu spustil predaj vstupeniek do sektoru hostí pre domácich fanúšikov.

Prečo ale kompetentné orgány neriešia viacero incidentov, ktoré sa na Žitnom ostrove odohrali. Agresívna a zamaskovaná bezpečnostná služba už viackrát a počas viacerých stretnutí fyzicky napáda fanúšikov hostí. Či už to bolo pri stretnutiach so Slovanom alebo naposledy pri zápase s Trenčínom. DK SFZ ani iné orgány sa týmito incidentami vôbec nezaoberali.

Táto udalosť len pravdepodobne odkrýva veľký vplyv majiteľa dunajskostredského klubu, ktorý si v našej ligovej súťaži na svojom štadióne môže očividne robiť naozaj všetko.

Futbal bol, je a vždy bude pre všetkých. Na Slovensku sa ale takýmito rozhodnutiami futbal pre fanúšikov zrejme nerobí.

ANKETA: Súhlasíte s rozhodnutím DK SFZ o zákaze výjazdu pre fanúšikov Slovana?

  • Nie, je to úplná hlúposť.

    80%

  • Áno

    20%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: fb.com/Fanúšikovia na Slovensku

Diskusia

Podobné články