Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 hráčov, ktorí sú v Barcelone na odstrel!

BRATISLAVA - Každý tím má svojich prebytočných hráčov, či už konkrétny celok je svetový gigant alebo iba divízny tím. V prípade ''Blaugranas'' je tých hráčov konkrétne päť. Do tohto rebríčka sa niektorí možno dostali neprávom a niektorí zrejme úplne zaslúžene. Tak sa poďme spoločne pozrieť, kto z tímu katalánskeho giganta sa nachádza na čiernom zozname...
Zdroj: 25515
Zdieľajte:

5. Paco Alcácer (24)

Odchovanec Valencie prišiel do katalánskeho veľkoklubu minulé leto za čiastku 30 miliónov eur. Na oplátku do jeho materského klubu poputoval na hosťovanie Munir El Haddadi. Paco mal byť útočníkom číslo štyri, po hlavných hviezdach Messim, Neymarovi a Suarézovi. Od útočníkov Alcácerovho typu sa očakáva, že sú vždy pripravení streliť gól, no dvadsaťštyriročný futbalista nie je ten typický ''žolík z lavičky''. Dokázal to hneď pri svojom debutovom zápase, v ktorom Barca na Nou Campe prehrala 1:2 s Deportivom Alavés. V 66. minúte vystriedal práve svojho konkurenta z útoku Luísa Suaréza. Osobné štatistiky? Osem prihrávok. Svoj prvý gól dal až o tri mesiace neskôr. Tento prestup myslím Alcácerovi skôr uškodil, ako polepšil. V jeho vlastnom záujme by mal zvážiť prestup inam. Hovorilo sa o záujme anglického Southamptonu, kde si osobne myslím, že by do štýlu trénera Pellegrina dokonale zapadol.

Prečítajte si aj

VIDEO Southampton hľadá posily na juhu Európy, na lane je útočník z Barcelony!

4. André Gomes (24)

Len mesiac pred Alcácerom rovnaký smer Nou Camp nabral aj jeho spoluhráč, portugalský ofenzívny záložník André Gomes. Jeho cena sa pohybovala v rozmedzí 35 až 50 miliónov. Debut odchovanca Benficy, bol o niečo lepší ako ten Alcácerov. Domáca výhra proti Seville 3:0, k tomu pripočítajme dve asistencie a hneď zisk Španielskeho superpoháru... takmer rozprávkový debut. Postupne to však s jeho formou išlo smerom dole. Podľa čitateľov denníka Marca, sa stal aktérom najhoršieho prestupu uplynulej sezóny. A výsledku hlasovania sa vôbec nečudujem. V predošlom pôsobisku tvoril zohratú stredovú dvojicu so skúseným Danim Parejom a išlo im to skvele. Samozrejme, že v Barce má na výber z kvalitných záložníkov ako Ivan Rakitič, Andrés Iniesta, či Sergio Busquets, ale Portugalčan pri nových spoluhráčoch akosi stále nevie nájsť svoju starú dobrú formu.

Prečítajte si aj

VIDEO Čo tam tí ešte robia? TOP 5 hráčov, pri ktorých nemôžeme uveriť, že sú stále v Premier League!

3. Thomas Vermaelen (31)

Keď Vermaelen prestupoval z Arsenalu do Barcelony, ako fanúšika ''Gunners'' ma tento fakt veľmi zarmútil. Bol som sklamaný, že klub pustí takého kvalitného hráča, za akého som Belgičana považoval. Teraz? Stále mi je to ľúto, no o niečo viac, ako predtým. S trochou škodoradosti. V ''modročervenom'' drese odohral za tri sezóny len jedenásť zápasov a ani hosťovanie v Ríme mu nepomohlo obnoviť vynikajúcu formu z čias Arsenalu. Tou škodoradosťou som myslel to, že už pravdepodobne nikdy nebude tak dobre hrať za nikoho iného, ako za Arsenal. Áno, mohli za to zranenia, ale aj keď bol plne fit, nehral podľa predstáv trénera a pravdepodobne ani svojich. U neho to osobne vidím už zrejme len na návrat do Ajaxu Amsterdam.

2. Rafinha (24)

Zranilo sa vám pravé krídlo? Nevadí, Rafinha to pokryje! Zranil sa vám defenzívny záložník? Nevadí, Rafinha to pokryje! Zranil sa vám ľavý obranca? Nevadí, Rafinha to pokryje! Aj takto by sa dala opísať nestálosť postu Rafinha Alcántaru. Je o niečo ofenzívnejší, ako jeho starší brat Thiago, no svoje schopnosti a rodený talent nepreukazuje až tak, ako by to od neho v tíme katalánskeho giganta očakávali. Tréner Luís Enrique z neho nedokázal vyťažiť čo potreboval a Ernesto Valverde to podľa môjho skromného názoru nedokáže už vôbec. Dosť eminentný záujem mali o brazílskeho reprezentanta v už spomínanom Arsenale. Ak by nakoniec niekto z hviezdnej londýnskej dvojice Alexis-Özil odišiel, tento univerzálny chlapík je na Emirates Stadium kedykoľvek vítaný.

1. Douglas (27)

Celým menom Douglas Pereira dos Santos. Tento chlapík mi pripomenul môj minulý magazín o hráčoch, ktorých keď vidíme na súpiskách mužstiev, čudujeme sa, že tam ešte sú. Toto je žiarivý príklad priamo v praxi. Douglas bol treťou voľbou na post pravého beka po Danim Alvesovi a Martínovi Montoyovi. Mnohokrát bol veľmi dôrazne kritizovaný za svoje výkony, no ku srdcu si tieto rady nezobral a pokračoval ďalej vo svojom štýle. Doplatil na to tak, že za áčko odohral len osem zápasov a väčšinu času trávil s B-mužstvom. Minulú sezónu sa mu podarilo vyprosiť si hosťovanie u nováčika z Gijónu. Tam sa mu podarilo odohrať celú sezónu a aktuálne je na hosťovaní v majstrovskej Benfice. Žiadna zo zúčastnených strán by nebola proti, keby tento prestup dostal nálepku trvalý. Je až taký zlý, že som nenašiel zostrih jeho najlepších momentov kariéry, tak tu máte aspoň jeho fotku ako lamentuje na zemi :)

ANKETA: Ktorý z uvedených hráčov je podľa vás najviac na odstrel?

  • Paco Alcácer

    4%

  • André Gomes

    14%

  • Thomas Vermaelen

    50%

  • Rafinha

    0%

  • Douglas

    32%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články