Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Najchudobnejšia návšteva kola videla jediný gól, Žilina so štvrtou výhrou v rade

POPRAD - Futbalisti Žiliny nastúpili v Poprade proti hráčom Prešova v nedeľňajšom stretnutí 13. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy.
Zdroj: 25652
Zdieľajte:

Prvý polčas bol najmä o žilinskej snahe o úvodný gól. Hostia mali viac z hry, do šancí sa však najskôr dostávali Prešovčania. V 5. minúte sa domáci mohli dostať do výbornej príležitosti, Katona však namiesto nádejného brejku volil prihrávku Wiezikovi a toho Žilinčania odzbrojili. Žilinský brankár Volešák v 24. minúte iba vyrazil strelu pred Wiezika, ktorý pred odkrytou bránkou trestuhodne prestrelil. Žilinský trest prišiel o tri minúty. Špalek sa na bránkovej čiare zbavil protihráča, ako adresáta prihrávky si vybral Mráza, ktorý zblízka prestrelil Slančíka - 0:1. Hostí strelený gól upokojil a hoci ich ďalším ofenzívnym snahám Prešovčania dlho odolávali, boli to hostia, kto diktoval tempo. V závere prvého polčasu mohli poistiť svoj náskok, Mráz však biliardovú akciu zakončil strelou do Slančíka.

Prečítajte si aj

VIDEO Desivé: Hráči Arsenalu prežili v Belehrade minúty hrôzy

Žilinčania začali druhý polčas tak, ako skončili prvý - nepremenenou šancou, keď Špalekovu akciu zakončil Káčer strelou na pripraveného brankára Slančíka. Hostia mali čoraz väčší problém presadiť sa cez obranu súpera a Prešovčania dlho živili šancu na vyrovnanie. To platilo aj po 62. minúte a nepresnej hlavičke Hancka. V 64. minúte sa brankár Prešovčanov Slančík vyznamenal pri prudkej strele Jánošíka. Žilinčania sa v závere sústredili na udržanie si tesného náskoku, čo sa im aj vďaka nevýrazným ofenzívnym snahám Prešovčanov podarilo. Nič na tom nezmenila ani tvrdá, no nepresná strela Udeha v nadstavenom čase.

1. FC Tatran Prešov - MŠK Žilina 0:1 (0:1)

Gól: 27. Mráz.

Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Dzurík - Špalek, Chvátal, Škvarka, 335 divákov.

zostavy a striedania:

1. FC Tatran Prešov: Slančík - Bartek, Udeh, Jacko, Miliutin - Černák (80. Trebuňák), Keresteš, Sedlák (46. Dzurík), Adekunle - Katona (46. Streňo) , Wiezik

MŠK Žilina: Volešák - Chvátal, Kaša, Hancko, Mazáň - Škvarka (90. Králik), Diaz, Káčer - Jánošík (84. Lačný), Mráz, Špalek (78. Holúbek)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články